kotiliesi

torstai 9. tammikuuta 2014

Metsästäjän lihamureke ja juustokastike


Löysin taas kerran reseptin, jota halusin kokeilla.
Tässä murekeessa on se hyvä puoli, että jos ei tykkää sienistä niin ne on helppo poistaa, koska ovat kokonaisina murekkeessa.
Kastikkeeksi tein juustokastin.
Oli kyllä pitkästä aikaa taas mureke todella hyvää.


1 tkl kokonaisia herkkusieniä liemineen
1/2 dl korppujauhoja
1 kananmuna
400 g naudanjauhelihaa
1 sipuli
n. 1 tl (ruusu)suolaa
1/2 tl valkopippuria

Kaada herkkusienien liemi kulhoon ja laita korppujauhot päälle sekoita ja anna turvota hetki.
Leikkaa sipuli pieniksi ja kuullota pannulla halutessasi, minä laitoin raakana korppujauho seoksen joukkoon.
Lisää muna ja jauheliha. Mausta ja sekoita tasaiseksi.
Kaada joukkoon vielä kokonaiset herkkusienet.
Laita murekemassa vuokaan ja vuoka uuniin 200 asteeseen noin puoleksi tunniksi.

JUUSTOKASTIKE:

1 rkl voita
1/2 dl (luomu kokojyvä)vehnäjauhoja
2 dl täysmaitoa
1 dl parmessaania
ripaus (sormi)suolaa

Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon vehnäjauhot. Lisää puolet maidosta joukkoon ja sekoita hyvin ettei jää paakkuja.
Kaada loppu maito joukkoon ja sekoittele.
Mausta  juustoraasteella ja suolalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)