sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Maito possua italialaiseen tapaan


Tänään koitin todella herkullista ohjetta possun ulkofileelle.
Eilen näet löysin netistä tälläisen ohjeen Ruoka.fi keskustelu sivustoilta ja pakkohan sitä oli päästä kokeilemaan.
Onneksi Prismassa on nyt ollut possun fileet todella hyvässä tarjouksessa.
Paistoin myös tavallisia possunulkofilee pihvejä ja karamellisoituja sipuli renkaita.
Eli ylä kuvassa alempi filee on tuo maidossa keitetty versio ja ylemmät paistettuja pihvejä.

Nyt on sitten talvi tullut ja ilmakin tuntuu muka niin kylmältä.
Ukkoseni on juuri laittamassa saunaa ja kolailee aina välillä pihamaata.
Minä laittelin vesiä ämpäreihin, nyt kun on sitten kaivo jäässä.
Pitkän sitä pystyikin tänä talvena käyttämään ennenkuin jäätyi.



Suolaa ja pippuroi ulkofilee ja ruskista kasarissa öljyssä kauniin ruskeaksi.
Kaada lihan päälle runsas litra maitoa. Lisää 5 muserrettua valkosipulinkynttä, tuoretta salviaa 1/3
 nippua, sitruunamehua sekä parin sitruunan raastettu kuori.
Kansi kattilan päälle ja anna kiehua hiljaiseen parisen tuntia. Kääntele lihaa silloin tällöin ja valele maidolla.
Liemestä saa tehtyä herkullisen kastikkeen fileen paloille tai vain valella liemellä lihanpalat niinkuin minä tälläkertaa tein.


2 kommenttia:

  1. Niin mehukkaan näköistä! kauhea nälkä tulee kun katselee! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Elli, oli kyllä tosi tosi hyvää. Vaikka näin itse sanonkin.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)