keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Juustoteeleivät


HERKULLISTA VILJAVIIKKOA.

Jos haluaa nopeaa ja herkullista hiukopalaa, kannattaa kokeilla näitä juustoisia teeleipiä.
Tein nämä tänään meille iltapalaksi samalla kertaa kun valmistin porkkanajauhelihapihvit jo valmiiksi ranskalaisten kaveriksi huomiseksi.
Näissä leipäsissä ei tosiaankaan nokka kauaa tuhise, vaan pääsee maistelemaan tuotoksia alta-aikayksikön.
Tästä satsista tuli minulla kaksitoista leipästä.

Olen tänään ollut todella ahkera.
Sain jopa ensiviikon ruokalistankin jo tehtyä. Nykyään kun on mennyt tuo aika kutoessa ja sitten viimme tingassa koitan kyhätä ruokalistaa.
Tänään olenkin pitänyt kutomisesta kokonaan vapaapäivän ja saanut sitten paljon rästihommia tehtyä.

Pieni muistutus teille lukijoille tuosta perjantaina loppuvasta arvonnasta. Siis vielä mahtuu mukaan ja hyvän onnen sattuessa kohdalle voi palkinto vielä tulla itselle.


4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl sokeria
1/2 tl suolaa
3 tl leivinjauhetta
1 dl juustoraastetta
1/2 dl öljyä
2 1/2 dl maitoa

Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja muotoile jauhoteuin käsin pullia joista hoeman litistäen valmista pieniä lituskoita leipäsiä.
Paista 250 asteessa noin 12 minuuttia tai kunnes leivät saavat kauniin kullankeltaisen värin.



4 kommenttia:

  1. Kylläpä kuulostavat hyviltä! Kaikkia aineksiakin löytyy yleensä aina kaapista. Täytyykin kokeilla. Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
  2. Nam! Taitavat mennä teestiin meilläkin. :)
    Talvella on ihana tehä sämpylöitä yms. Ja lapset tykkää välipaloina lämpimäisistä.
    Mukavaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sumi, meill nuorimmainen söi heti kolme leipästä ja kehui niin hyväksi.
      Olen samaa mieltä talvella lämpimäiset maistuu ehdottomasti paremmalle.

      Poista

Mukavaa kun kommentoit :)