kotiliesi

keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Jauhelihacalzone


Pientä iltapalaa tuossa väsäsin heti hoidokeiden lähdettyä.
Näytti kyllä maittavan niin hyvin, että pelkäsin käyvän vanhanaikaisesti ja joutuvani vielä iltasella kauppareissulle.
On pientä laiskuutta nyt pakkasten tultua ilmassa. Tulee mentyä kauppaan vasta, kun viimmeisetkin ruoan rippeet on jääkaapista käytetty. Huomenna onkin sitten pakko raahautua kaupalle muuten on väki kukkuisena, kun tulevat kouluistaan kotiin.



TAIKINA:

3 dl vettä
2 tl kuivahiivaa
hyppysellinen sokeria
n. 8-9 dl jauhoja
1 rkl öljyä
1 rkl merisuolaa

TÄYTE:

200 g naudanjauhelihaa
1 rkl öljyä
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
125 g tomaattisalsaa
125 g juustoraastetta
2 jalopenoa
1 sipuli kuutioituna

VOITELUUN: 
1 kananmuna


Sekoita kuivahiiva käden lämpöiseen nesteeseen, sekoita kunnes se on liuennut nesteeseen. Lisää sokeri ja suola. Lisää jauhoja niin että taikina alkaa kovettua. Lisää öljy.
Vaivaa taikinaa käsin noin 5 minuuttia tai koneella parin minuutin ajan, mutta varo vaivaamasta liikaa. 
Liikaa vaivatessa taikinasta tulee kova ja se ei levity kunnolla.
Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.
Paista paistinpannulla pienessä tilkassa öljyä.
Lisää joukkoon myös puolikas sipuli silppu ja mausta.
Kun taikina on kohonnut jaa se neljään osaan ja kauli pyöreitä pitsoja.
Levitä pitsa pohjan toiselle puoliskolle salsa, juusto, jauhelihasipuliseos, jalopenoa ja raakaa sipulia maun mukaan., mutta varo täyttämästä liikaa. Voitele kanamunalla ulkoreunat ja taita toinen puoli taikinasta täytteen päälle.
Voitele kananmunalla ja paista 250 asteessa uunin keskitasolla noin 12-15 minuuttia tai kunnes taikina on kypsää ja kauniin keltaista.
Tarjoile salaatin kera.



8 kommenttia:

  1. oli ihanaa!!pakko oli testata,tein isomman satsin ja erilaisia täytteitä päivälliseksi,maistui kaikille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun innostuit resptistä ja vielä kaiken kukkuraksi oli hyvääkin.

      Poista
  2. Näyttävät kertakaikkiaan hyviltä! Täytyypä kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kyllä kokeilla suosittelen ja maku variaatioitahan on vaikka ja kuinka paljon.

      Poista
  3. laitoin tonne neljänkympin villitys blogiini(mulla on siis kaksi blogia) version tästä ja mainitsin tämän blogin siinä!kiitos hyvästä reseptistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Merituulia. Kävin katsomassa ja vesi herahti kielell.

      Poista

Mukavaa kun kommentoit :)