sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Jauheliha-pinaattiquiche


Eilinen päivä ja viimme yö meni nuorimman kuumeillessa ja nähdessä pahoja unia.
Ukkonenkin poti sängyssä koko päivän vatsatautia.
Siispä kudottua tuli oikein roppakaupalla ja istuttua teeveen ääressä, mutta hyvähän se on ottaa välillä hieman rennommin.
Leivoin eilen ruoan yhteydessä tämän maittavan jauhelihapiirakan, jota melkein yksin sainkin sitten napostella. Ohje on peräisin Atrian parhaimmat jauheliha-reseptit vihkosesta. Josta muuten onkin nyt viimme viikolla tullut tehtyä monen monta jauheliha reseptiä.

No, tänään ei sitten tarvitsekaan tehdä ruokia, niin paljon jäi eiliseltä tähteeksi. Siispä nyt saa jatkaa kutomista ja jos tästä pääsisi lähtemään päivällä vaikka lähikirpparilla käymaan, kun tuntuu nuorimmainenkin tervehtyneen.
Siinä ne saakin olla reissut tältä viikonlopulta, ettei tyttö tule uudelleen kipeäksi.

Pohja:

2 voitaikina levyä
1 1/2 dl juustoraastetta

Täyte:

400 g naudanjauhelihaa
1 rkl oliiviöljyä
1 1/2 dl valkoista purjoviipaletta
125 g tuoretta pinaattia
runsas 1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1/2 tl muskottipähkinää
2-3 dl juustoraastetta
3 dl kuohukermaa (minulla täysmaitoa)
4 kanamunaa

Voitele uunivuoka, (minulla valurautainen paistinpannu).
 Vuoan halkaisia 23 cm ja laidan korkeus vähintään 5 cm.
Kauli sulanut voitaikina juustoraasteen päällä ja asettele uunivuoan pohjalle ja reunoille.
Ruskista jauheliha ja lisää purjo sekä pinaatinlehdet pannulle.
Paista niin, että pinaatinlehdet pehmenevät ja kutistuvat pannulla.
Lisää mausteet joukkoon ja anna seosksen jäähtyä noin vartin verran.
Levitä jauhelihatäyte ja juustoraaste pohjan päälle vuokaan kerroksittain.
Sekoita kerma sekä kananmunat hyvin ja kaada seos täytteen päälle.
 Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.
Piiras on valmis kun pinta on kauniin ruskea ja täyte on hyytynyt keskeltä.
 Anna piiraan jäähtyä noin vartin verran ennen syöntiä.
Nauti salaatin ja raikkaan kivennäisveden kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)