kotiliesi

keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Vanhanajan hiekkakakku


Nyt ne kaikki lumet sitten sulaa pois :((
Toivottavasti saadaan vielä jouluksi lunta maahan olisi se niin paljon mukanvampaa, kuin tämä pimeys ja liukkaus.

Tänään leivoin limppuja ja tämän hiekkakakun.
Tästä ei ole kyllä enään edes puolikasta jäljellä niin on tehnyt hyvin kauppansa. Syynä on myös se, kun en ole nyt kamalasti leivoskellut makeita kakkuja. Ajattelin, että jouluna tulee kuitenkin mässättyä sen makean kanssa liiankin kanssa.
Kakun ohje on peräisin Seitsemän sortin leivonnaiset kirjasta.

150 g voita
1 1/2 dl (luomu)vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta (jos käytät intiaanisokeria laita suosilla vielä puolikas teelusikallinen, niin kohoaa paremmin.)
3 kananmuna
1 1/2 dl (intiaani)sokeria
1 rkl konjakkia tai sitruunan raastettu kuori

Ota voi jääkaapista jo hyvissä ajoin sulamaan huoneenlämpöön, jotta se pehmenee ja notkistuu.
Sekoita rasvan joukkoon vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe.
Sekoita näistä notkea seos.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää vaahto sitten rasvaseokseen.
Mausta sitten konjakilla tai sitruunan kuorella.
Sekoita hyvin.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.
Kypsennä uunin ala tasolla noin 50 minuuttia.
Anna kakun levähtää jonkin aikaa uunista oton jälkeen ennenkuin kumoat sen. Anna kakun jäähtyä vuoan alla, jotta se pysyy mehevänä.


4 kommenttia:

  1. tän ohjeen kyllä nappaan mukaani - Kiitos!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tanni, toivottavasti teillä tykätään kakusta.

      Poista
  2. Tätä täytyykin tehdä joulunpyhiksi, torttuihin ehtii jo kyllästyä :-)

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)