kotiliesi

torstai 19. joulukuuta 2013

Tuuvinki eli Hämäläinen imelletty perunalaatikko


Sain tämän herkullisen ohjeen hoidokeideni vanhemmalta, joka on jo viimme vuonna tätä tehnyt ja hyväksi todennut. 
Itse en siis ole tätä herkkua päässyt maistelemaan, mitä nyt maistoin tässä puolivälissä, ennen pakkaseen laittoa. Ja hyvältä maistui.
Laatikot kun meinaan paistella tänä Jouluna vasta aattona.
Niinpä tämän tein puolitiehen valmiiksi ja laitoin pakkaseen odottamaan joulua ja paistamista.

Ohjeen määrästä tein puolikkaan annoksen, koska tänä vuonna jouluna meitä syöjiä on vain kolme aikuista ja jos vanhat merkit paikkansa pitää lapset eivät laatikoista niin piittaa.
Ja itselläni on semmoinen periaate, ettei jouluruokia syödä kuin kahtena tai kolmena päivänä. Muuten niihinkin herkkuihin kyllästyy.
Viimme vuosina on ruokia mennyt hukkaan, kun laatikoita on aivan liikaa.
Monen moista kun on tarjolla niin kaikkia tulee otettua vain pari lusikallista yhdellä kertaa.

Koitan muistaa laittaa sitten jouluna valmiista laatikoista kuvat tänne teille, niin pääsette katsomaan millaisia laatikostani oikein tuli.

n. 2 kg jauhoisia perunoita
4 rkl vehnäjauhoja
50 g sulatettua voita
8 dl täysmaitoa (minulla kermaa ja soijamaitoa)
2 tl suolaa

Keitä perunat kypsiksi kuorineen suolattomassa vedessä. Kuori kypsät perunat kuumina.
Survo ne ja lisää jäähtyneeseen soseeseen vehnäjauhot, jos survos on kovin kuivaa lisää hieman perunoiden keitinvettä.
Anna survoksen imeltyä vähintään 3-5 tuntia.
Seoksen lämpötila pitää olla imeltymisen ajan yli 50 astetta, mutta alle 75 astetta.
Kun seos on löystynyt ja maistuu imelältä lisää sula voi, maito ja sekoita seokseen. Sakeuden pitää olla löysän puuron ja tukevan vellin väliltä.
Kaada seos kahteen 1,5 litran vuokaan. Kaada vuoat vain puolilleen.
Paista 150-175 asteessa 2-3 tuntia.

Mikäli haluat pakastaa laatikot tee se ennen kypsennystä ja paista vasta sulatuksen jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)