kotiliesi

sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Suklaa-taatelikakku


Syön tässä samalla tätä kuvan kakkua, kun on niin herkullista.
Jo toinen pala menossa ja minä kun en ennen ole taatelikakkua pahemmin maistellut.(Olisihan tämä vielä parempaa, jos saisi maut tasaantua muutaman päivän, mutta minkästeet, kun on niin vietävän hyvää.)
Tänään siis tuli joululimppujen ja kotikaljan valmistuksen ohessa väsättyä tälläinen suklainen versio taatelikakusta.
Ohje on peräisin Kotilieden joulunaika kirjasta.

Tänään Ukkoseni laittoi meille päiväsaunan ja sitä ennen sitten koitin saada ruoat ja muut touhuttua. 
Tänään oli taas cannellooneja ruokana. Nyt vain tein kaksi vuoallista, ettei heti lopu kesken.

250 g kivettömiä taateleita
3 dl omenatuore mehua
1 dl fariinisokeria
1 dl (intiaani)sokeria
200 g voita 
2 kananmunaa
3 1/2 dl (luomu)vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
100 g rouhittua tummaa tai valkosta sulkaata (minulla tavallista maitosuklaata)

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka.
Paloittele taatelit ja laita ne ja mehu sekä sokerit kattilaan. 
Kiehauta hiljalleen silloin tällöin sekoitellen noin 10 minuuttia.
Lisää voi kuuman taateliseoksen joukkoon ja anna sitten seoksen jäähtyä.
Lisää jäähtyneeseen taikinaan munat hyvin vatkaten ja sitten kuivat aineet ja lopuksi rouhittu suklaa.
Kypsennä 175 asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. (Minulla oli 1 h 10 minuuttia, koska vuoka oli tämän mallinen. Muuten olisi keskeltä jäänyt raaaksi. Nytkin kakku on hivenen keskeltä mutakakun tyylinen herkullisen pehmeä.)

Halutessasi voit kuorruttaa kakun ennen tarjoamista porkkanakakun tyyliin, mutta minusta kakku on jo näin niin herkullista, ettei kuorrutteita enään tarvitse.

Sekoita 200 g tuorejuustoa noin 2 dl tomusokeria, 2 tl vaniljasokeria ja 1/2 sitruunan mehu.
Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun päälle.

2 kommenttia:

Mukavaa kun kommentoit :)