torstai 19. joulukuuta 2013

Sinappi-peperoni


Meillä tehdään jokaisena jouluna kotitekoista sinappia. Osa menee aina kinkun kuorrutukseen. Meistä kun kinkku ei maistu kinkulta ilman kotitekoista sinappihuntua.
Nyt tein vain kaksi tölkillistä Ukkoseni saa toisen ja kinkun päälle laitan toisen tölkin.
No, ehkäpä täytyy vielä tehdä parit tölkit lisää yleensä kun olen tehnyt sinappi satsin kaksikertaisena.
Tällä kertaa tein pikkuisen tulisemman sinapin ja laitoin joukkoon peperoni-palkoja.
Ukkoseni ainakin tykkäsi kovasti mausta.

Tänään käytiin tyttöjen joulujuhlissa katsomassa, kun vanhin tytöistä esiintyi. Tämä onkin viimmeinen kerta hänen osaltaan, kun päästään joulujuhliin mukaan. Ensi vuonna tyttö kun on ylä-asteella niin vanhemmat eivät enään juhliin pääse mukaan. 

2 dl sinappijauhetta
1 1/2 dl sokeria
2 dl kermaa
2 kanamunaa
2 tl perunajauhoja
1 peperonipalkoa
2 rkl etikkaa
1 dl peperonien lientä

Leikkaa ensin peperoni niin pienekis kun vain saat. Sekoitasitten  kaikki muut ainekset sekaisin kattilassa paitsi etikka. 
Sekoita vispilällä seos hyvin sekaisin, ettei jää yhtään paakkuja.
Kuumenna koko ajan hämmentäen pohjasta saakka, kunnes seos kiehahtaa.
Anna sinapin hieman jäähtyä ja lisää joukkoon etikka, jos seos vaikuttaa vielä liian paksulta lisää joukkoon peperonitölkistä lientä. Huom. sinappi voi vielä sakeentua purkissa, joten lisää siihen sitten lisää joko peperonien lientä tai vaikka kylmää kahvia.
Miksei pieni määrä konjakkikin käy sinapin notkistamiseen.

2 kommenttia:

  1. Tänään teen sinappia.. sitä ei meillä kulu paljonkaan, mutta kun tuli ostettua iso pussi sinappijauhetta niin.. Nämä onkin niitä viimeisiä puuhia tältä joululta. Nähdään ensi vuonna! Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ja Annan tupaan paljon ihanaa joulu mieltä sekä onnellista Utta Vuotta.

      Poista

Mukavaa kun kommentoit :)