torstai 12. joulukuuta 2013

Kaisan lihapullat


Tämän ohjeen olen joskus repäissyt Et-lehdestä.
Näitä me nyt söimme ranskalaisten kanssa ja oli kyllä todella herkullista syötävää.
Ohjetta en muultaosin muutellut, mutta lisäsin yhden pienen sipulin jauhelihataikinan joukkoon sekä vaihdoin tomaattimurskan paseeratuksi tomaatiksi.

Ihan tässä alkaa pikkuhiljaa tuntua, että joulu pakkaa päälle. Vaikkei sitä nyt enään paljon tuolla ulkona huomaa, kun on melkein kaikki lumi sulanut pois vain liukkaus on tallella.
Eilen hieman kirjasin ylös mitä kaikkea sitä voisi jouluksi vielä tehdä ja pikkuhiljaa tässä alan sitten niitä toteuttelemaan.
Mutta mitään joulu stressiä en lupaa nyt mistään ottamaan.

LIHAPULLATAIKINA:

400 g naudan jauhelihaa
2 dl lihalientä
1 dl korppujauhoja
2 kananmunaa
2 tl paprikajauhetta
1-2 to juustokuminaa eli jeeraa
1 tl chilijauhetta
1 1/2 tl suolaa

TOMAATTIKASTIKE:

3 dl lihalientä
1 prk paseerattua tomaattia
2 valkosipulin kynttä
2 tl kuivattua timjamia
1 tl suolaa

Laita puoli litraa vettä kulhoon ja keitä tai laita mikroon ja anna porista kiehuvaksi. Lisää veden joukkoon 1 lihaliemikuutio ja sekoita hyvin.
Käytä liemestä 2 dl jauhelihapullien tekoon. Mittaa joukkoon korppujauhot ja anna turvota noin 5 minuuttia. Säästä loppu liemi kastiketta varten.
Lisää jauheliha ja mausteet korppujauhoseosksen joukkoon.Vaivaa tasaiseksi taikinaksi.
Sekoita tomaattikastikkeen ainekset ja kaada ne uunivuokaan. Pyöräytä murekkeesta lihapullat ja laita ne kastikkeeseen. Paista uunissa 200 asteessa noin 30-40 minuuttia pullien koon mukaan.



Tässä alakuvassa kypsät pullat, mutta kiire oli kova päästä herkuttelemaan, joten höyryt vielä nousee pullista ja hieman pilaavat kuvaa.
Mutta ei anneta sen häiritä hyviä on silti ;))


4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos Eevamummo, kyllä vain perus jauhelihapullat tomaattikastikkeessa on niin hyvää.

      Poista
  2. Voi tuo on niin hyvää. Tuolla ohjeella tehtiin -70 luvulla talouskoulussa "lihapullia tomaattikastikkeessa", ja ohje on siitä asti kulkenut mukanani ja lapset tykkää. Jopa lastenlapset ovat tykänneet. Itse laitan lisäksi porkkanaraastetta ja keitettyjä perunoita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä Pilvikirsikka, kokeilempa seuraavalla kerralla tuolla sinin ohjeellasi. Kuulostaa niin hyvälle.

      Poista

Mukavaa kun kommentoit :)