lauantai 14. joulukuuta 2013

Jauheliha cannellonit



On se kyllä käsittämätön asia tämä ruoka meidän perheessä, kun lasagnesta ei tämä meidän nuoriso välitä ollenkaan ja kun tekee näitä cannelloneja niin nytkin toinen veteli viisi lautasellista.
No, kolme rullaa jäi ruokailun päätteeksi uunivuoalle.
Minusta kun tähän tulee samat ainekset kuin lasagneenkin paitsi levyt korvataan näillä putkilla.
No, hyvä kun menee edes näin.

1 pkt cannellooneja 

JAUHELIHAKASTIKE:
400 g jauhelihaa
1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 porkkana raasteena
3 dl vettä
1 lihaliemikuutio
2 rkl hot chili-kastiketta tai salsa kastiketta (maun mukaan)
ketsuppikin käy jos ei halua muuta kuin väriä enään kastikkeeseen
1 tl valkopippuria
1-2 rkl oreganoa
1-2 rkl basilikaa
100 g juustoraastetta

PÄÄLLE:

2-3 dl kerma- maitosekoitusta
3 dl tomaattipyreetä
100 g juustoraastetta

Ruskista jauheliha ja sipulikuutiot pannulla ja lisää joukoon porkkana raaste.
Lisää vesi ja lihaliemikuutio.
Sitten vain lopuksi juustoraaste.
Laita hieman jäähtynyt kastike putkien sisään pikkulusikalla kaataen.
Täytä kaikki putket ja laita ne vieriviereen uunivuoalle. Jos ljauhelihakastiketta jää yli kaada se rullien päälle.
Kaada putkiloiden päälle kerma, maito ja paseerattu tomaatti sekoittaen keskenään.
Lisää pinnalle loppu juustoraaste ja hieman raastettua parmesaania vielä pisteeksi i:n päälle.
Sitten vain uuniin 225 asteeseen noin 25 minuutiksi  tai kunnes ruoka on pinnaltaan kauniin kullan keltaista.



6 kommenttia:

  1. Minunkaan ukkoni ei tykkää yhtään lasagnesta, mutta tätä täytyy kyllä kokeilla jos maistuisi. Herkullisen näköistä ainakin on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pilvikirsikka, toivottavasti teillä pätee sama kuin meillä. Tämä ruoka ei kauaa uunivuoassa vanhene.

      Poista
  2. Mustakin tää on ihan samaa ku lasagne mut silti perheen mielestä eroaa. Lasagne on mein perheen herkku.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos viestistäsi. On se näin maku asioista, kun ei voi kiistellä.

      Poista
  3. Onko sulla joku salainen kikka putkien täyttämiseen? Mä oon joskus pursottanut pussista, mutta ei se oikein onnistunut niinkään.

    Putkia olis edellisen yrityksen jäljiltä ja canneloneja tekis mieli, mutta vaiva putkien täyttämisessä on niin suuri, etten ole saanut aikaiseksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä Ansku sama vaiva, kyllä se on sotkuista puuhaa ja jauhelihoista puolet uunivuoalla, mutta lusikalla olen laitellut teelusikan ja tavallisen lusikan välistä löytyi hyvä koko jolla olen saanut parhaiten sihdattuatäytteet putkiin.

      Poista

Mukavaa kun kommentoit :)