kotiliesi

perjantai 20. joulukuuta 2013

Englantilainen joulukakku


Tämän valtavan ihanan makuisen hedelmäkuivakakun ohjeen löysin kotikokki sivustolta.
Tein siis tämän kakun jo viimme viikolla ja nyt annoin luvan alkaa herkuttelemaan kakulla. Pähkinät ja rusinat sopivat kyllä todella hyvin yhteen, vaikken mikään rusinoiden ystävä yleensä olekaan.


Tähän kakkuun laitoin ihania Untekramin luomu tuotteita, joita meidän kaupassa tänäänkin hyllyssä katselin.
Nämä kuvassa näkyvät tuotteet sain Untekramilta postissa. Näistä onkin ollut paljon iloa ja tähän kakkuun kokeilinkin pelkästään näitä kuvan tuotteita.
Oikein itsekin hämmästyin Urekramin elintarvike-sivustoilla käydessäni, kuinka paljon luomu tuotteita sieltä löytyikään.
 Itse ihastuin aurinko kuivattuun taateliin, jota tänään ostinkin. Josko sitä saisi vielä tehtyä yhden joulukakun tässä loman alkajaisiksi.



250 g voita
2 1/2 dl (intiaani)sokeria
4 munaa
5 dl silputtuja hedelmiä ja pähkinöitä 
(minulla Ultekramin 2 dl aurinkokuivattuja viikunoita, 1 dl sulttanirusinoita, 1 dl mantelia ja 1 dl saksanpähkinää)
1/2 dl rommia (minä laitoin omenatuoremehua)
4 1/2 dl (luomu)vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Silppua hedelmät ja pähkinät ( tai käytä valmista pähkinärouhetta tai mantelirouhetta).
 Kakkuun sopivat hyvin kuivatut hedelmät esim. rusinat, korintit, luumut, aprikoosit, taatelit, viikunat ja säilötyt hedelmät esim. coctailkirsikat, ananaspalat tai aprikoosit. Pähkinöistä hassel- saksan tai pekaanipähkinät (tai mantelirouhe).
Lisää hedelmäseoksen joukkoon rommi tai konjakki tai kirsikoiden liemi (tai minun omenamehuni) anna maustua jonkin aikaa.
Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään.
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. Lisää pienissä erissä jauhot ja lopuksi hedelmä-pähkinäseos, sekoita hyvin.
Kaada taikina voideltuun vuokaan ja kypsennä n. 50 - 60 min , uunin lämpö 200 ast.
Anna kakun jäähtyä enennen kumoamista.
Valmistusaika n. 1½ tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)