kotiliesi

tiistai 19. marraskuuta 2013

Tonnikalarisotto vai oliko se tonnikalasalaatti?


Tämän ruoan olen varmaan tänne joskus blogini alkuaikiona voinut laittaakin. Mutta toisto ei ole pahitteeksi, kun on näin hyvä ja monipuolinen ruoka kyseessä.

Tätä herkkua tuli paljonkin tehtyä nuorena, jolloin rahat olivat tiukalla tai sitten vain muuten vain, kun oikein teki herkkua mieli.
Tässä ruoassa on se hyväpuoli, että jos tätä herkkua jää ylitse niin seuraavaksi päiväksi tai miksei jo samaksi illaksi tästä risotosta saa ihka ihanan salaatin eli itse olen vain lisännyt tomaattia ja kurkkua joukkoon sekä salaatinlehti ja avot, herkku salaatti on valmis.
Näin yksinkertaista ja helppoa se on tuo ruoanlaitto joskus.
Arvatkaapas muuten mitä meillä on tänään iltapalana?

Tällä kertaa tein risottoa maltillisesti ehkä noin 4 hengelle.

Tänään kävimme tyttöjen kanssa taas uimahallissa pulikoimassa. Taas tuli kilometri uitua ja on niin hyvä mieli suorituksesta.

2 rkl voita tai öljyä 
n.2 dl (täysjyvä)riisiä
n.5 dl vettä
1 kalaliemikuutio
1 tlk tonnikalaa 
(minulla on yleensä ollut tonnikalahiutaleita öljyssä, mutta tälläkertaa oli kaapissa pitkään ollut makea chilitonnikala purkki, jonka risoton sekaan nakkasin. Tähänhän nyt sopii ihan mikä vain tonnikala, josta itse tykkää.)
1/2 purjoa
100-200 g herne-maissi-paprikaa
1 tl sitruunapippuria
1 tl (ruusu)suolaa

Sulata kattilassa voi ja lisää riisit sekoittele hetken aikaa ja lisää sitten vettä vähitellen.
Murenna joukkoon kalaliemikuutio ja suola.
Riisin joukkoon voi nakata valutetun tonnikalan, niin saa siitäkin riisiin makua. Leikkaa purjo puoli renkaiksi ja laita risoton joukkoon.
Risoton ollessa, jo melkein valmista laita joukkoon vielä pakaste herne-maissi-paprikat sekä suola. Maista ja nauti.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)