sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Sipulipihvit ja paistetut perunat


HYVÄÄ ISÄINPÄIVÄÄ KAIKILLE ISILLE.

Tänään taas ei tämä valokuvaus meinaa millään onnistua. Mutta onhan nämä kuvat nyt kuitenkin tänne laitettava.

Täällä on isäinpäivä alkanut perinteisesti. Kahvit ja lämpimät donitsit on aamusella tarjoiltu ja kortit ja lahjat annettu. 
Juuri söimme hävikkiviikon tunnelmin paistettuja perunoita, jotka keitetyistä tähde perunoista tein.
Sipulipihviä laitoin kaveriksi, pitäähän sitä isäinpäivänä olla jotain äijäruokaa, eikä mitään keittoja, vaikka itse tekisikin mieli kovasti kukkakaalikeittoa, johon löysin taas kerran ihanan ohjeen. Mutta se sitten ensi viikolla.


Otin possun ulkofileepihvit jääkaapista leikkuulaudalla jo puolituntia ennen paistamista ja voitelin ne sinapilla ja paistoin pannulla kummaltakin puolen kypsiksi. Maustoin suolalla ja maustepippuri ruoheella.
Laitoin tarjoiluvadille ja paistoin sipulisuikaleet samalla pannulla. Lisäsin 1 rkl sokeria, mustapippuria ja suolaa rippusen.
 Laittelin paistetut sipulit pihvien päälle. 
Nyt laitoin pannulle 3 dl vettä ja puolikkaan lihaliemikuution ja annoin kiehahtaa. Sitten vain kaadoin liemen pihvien päälle ja laitoin tarjoiluvadin uuniin 175 asteeseen 15 minuutiksi.


Kuorin keitetyt perunat viipaleiksi ja leikkelin pekonia sekaan. 
Paistoin kauniin kullankeltaisiksi ja ripottelin hivenen suolaa pinnalle ja reilusti paprikamaustetta sekä tinjamia 1 tl.
Tein potut valurautapannulla, joten laitoin tämänkin vartiksi vielä uuniin lämpenemään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)