tiistai 12. marraskuuta 2013

Setsuurilimppu


Tervetuloa lukijat Weekend Abstrait ja Kotokolossa.

Kukkakaalikeiton kanssa tänään tein setsuurilimppuja kaksin kappalein eli siis tästä ohjeesta tulee kaksi helppo tekoista limppua.
Leivän valmistushan kestää aika pitkään, mutta ei saa säikähtää.
Suurin osa ajasta kun menee kohotuksiin ja uunissa oloon, mutta silloinhan voi keksiä muuta tekemistä :)
Limppujan makukin pääsee oikeuksiinsa vasta päivän muutaman päästä, kun maut pääsevät tekeytymään leivässä.
Mutta meillä ainakin toinen limppu meni sen sileän tien, kun sitä sai maistella lämpimänä ja voita päälle. 
HERKULLISTA.

n.6 dl (luomu)vehnäjauhoja
n. 9 dl (luomu)ruisjauhoja
2 tl suolaa
2 tl jauhettua kuminaa
2 dl tummaa siirappia
20 g huoneen lämpöistä voita
1 pkt (50 g ) hiivaa
5 dl (täys)maitoa

Kaada kulhoon vahnä- ja ruisjauhot, suola, kumina, siirappi ja paloiteltu rasva sekä murennettu hiiva. 
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja kaada muiden aineksien joukkoon.
Vaivaa taikinaa rauhallisesti koneella noin 15 minuuttia tai käsin noin 20 minuuttia. Laita taikina puoliksi ja laita leipävuokiin. (Jos vuoat ei ole silkoniset voitele vuoka rasvalla.)
Anna nousta liinan alla noin 1 1/2 tuntia.
Säädä uuni 250 asteeseen. Pistele limput, joko puutikulla tai veitsen kärjellä.
Pane vuoat uuniin ja säädä lämpö samalla 175 asteeseen. Paista limppuja noin tunti. Ota limput pois vuoista ja jätä jäähtymään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)