kotiliesi

lauantai 23. marraskuuta 2013

Pekonimunakas



Ihanan aurinkoista lauantaipäivää teille rakkaat lukijani.
Täällä ollaan syöty pikainen päivällinen, johon kuului viikolla jääneitä ruokia sekä pekoninen munakas. 

Suunnitelmissani oli kyllä tänään tehdä tortilloita vanhimman tytön toiveesta. (Meillä kun on yleensä viikonloppuisin tapana toisena päivänä syödä jonkun perheenjäsenen toivomaa ruokaa ja tänä viikonloppuna ruokatoive osui vanhemman tytön kohdalle.)
Eilen kauppareissulta kotiutuessani totesin unohtaneeni tortillalätyt kauppaan, niinpä aamuisen kudonta vimmani johdosta en kauppaan viitsinyt niiden takia lähteä ja ruokasuunnitelmat menivät aivan uusiksi siispä tortillat saa odottaa sunnuntaille.

Leikkaa 4 pekonisiivua pieniksi sekä 1/4 keltaista ja vihreää paprikaa suikaleiksi. Paista pekoni herkullisen rapeaksi kuumalla pannulla. Lisää pekonin joukkoon paprikasuikaleet, jotka saavat ihanasti makua pekonin rasvasta.
Nostele hivenen ruskistuneet paprikat ja rapeat pekonin palat lautaselle. 
Riko 4 kananmunaa kulhoon ja lisää joukkoon 1/4 dl täysmaitoa, vettä tai kermaa joukkoon.
Mausta 1/2 tl suolaa ja 1/2 tl mustapippuria.
Paista kuumalla pannulla kanamuna seos kiinteäksi. Paiston alkuvaiheessa kannattaa haarukalla siirrellä munamassaa keskellepäin pannua. (Huom. älä naarmuta paistinpannun pintaa vaan koita nostella varovasti munamassaa.)
Kaada pekonikasvisseos puolikkaalle munakkaalle ja käännä toinen puoli munakkaasta kasvisten päälle.
Lopuksi raastoin vielä parmesaaniraastetta munakkaan pinnalle ja annoin hetken vielä tekeytyä pannulla.
Sitten onkin se hauskin vaihe eli syöminen.

Iloksemme huomasimme kuinka herkullinen yhdistelmä pekonit ja paprikan siivut olivat munakkaan sisällä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)