tiistai 12. marraskuuta 2013

Kukkakaalikeitto


Eilen tuli tehtyä tätä herkullista kukkakaalikeittoa päivälliselle ja hyvin teki kauppansa keittoa jäi peräti yksi annos jäljelle.
Nämä kasviskeitot on nousseet meillä niin lapsien kuin aikuistenkin suosoon. Saa alkaa pian tekemään isompia annoksia, että saa kaikkien vatsat täytetyiksi.

1/2 kg kukkakaalia
3 jauhoista perunaa
1 hapahko omena
1 sipuli
1 rkl voita
1/2 l vettä
1 kanaliemikuutio
vajaa 1 tl (intiaani)sokeria
1/2 tl (ruusu)suolaa
100 g piparjuurituorejuustoa
1 dl parmesaaniraastetta


Pilko kuoritut ja putsatut kukkakaali, perunat ja omena sekä sipuli.
Kuullota kasvikset rasvassa padassa. Lisää vesi hetken kuluttua joukkoon ja kanaliemikuutio. Anna kasvisten kiehua hiljalleen noin puoli tuntia ja soseuta sitten sileäksi.
Mausta ja lisää tuorejuusto joukkoon anna vielä kerran kiehahtaa.


2 kommenttia:

  1. Oi, kasvissosekeitot on kyllä niin hyviä. Ihan vesi herahti kielelle....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaisa, olen itse nyt vuoden parin verran vasta makustellut näitä kasviskeittoja, mutta nykyään voisin melkein syödä niitä päivittäin.
      Niin on herkullisia ja nopeite tehdä.

      Poista

Mukavaa kun kommentoit :)