sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Kanakastike


Täällä sitä on laiskoteltu blogin osalta koko viikonloppu. Nyt täytyi oikein ottaa itseään niskasta kiinni ja alkaa kirjoitus hommiin.
Eilinen päivä  meni kauppoja kierrellen ja parit joululahjatkin tuli jo osteltua.
Kirjastossa piipahdimme tyttöjen kanssa ja löysinkin taas ihania kirjoja (vaikka niin olin itselleni luvannut etten lainaa mitään koska nyt on omastatakaa niin paljon kirjoja luettavana.) No, uutuuksista löysin Tuija Lehtisen kirjan (oikein kunnon rakkaus hömppää, mutta suonettakoon se anteeksi näin, kun on tullut luettua dekkareita koko viimme aika.) 
Nyt sitten on kova luku vimma päällänsä, että saan kirjan luettua viikossa, koska uutuuksissa on tuo viikon laina-aika.
Viikolla kun en paljoa lukea kerkiä niin täytyy ottaa tästä viikonlopusta kaikki irti.


Tein tämän kanakastikkeen jo viimmeviikolla, mutta nyt on taas niin paljon rästissä näitä ruokia ja yksi käsityökin, että oikein hävettää.
Itse pidin kastikkeesta todella paljon nuo porkkanat ja paprikat olivat oikein piste iin päälle.

300 g broilerin fileesuikaleita
1 rkl öljyä
3 porkkanaa
1 pieni sipuli
1/1 punaista, keltaista ja vihreää paprikaa
100-200 g paprika-sipuli tuorejuustoa
(makua voi toki vaihdella)
2 dl kerma
1 1/2 tl (ruusu)suolaa
1-2 tl (intiaani)sokeria
1/2 tl mustapippuria

Ruskista broilerin suikaleet ja kuorittu sipulin silppu.
Kuori ja paloittele porkkanat. Leikkaa paprikat suikaleiksi. Laita broilerien joukkoon myös kasvikset.
Lisää hetken päästä joukkoon myös tuorejuusto ja kerma. Kypsennä noin 15 minuuttia välillä sekoitellen.
Mausta kastike. Tarkista maku ja porkkanoiden kypsyys.
Tarjoile kastike riisin, pastan tai perunoiden kanssa. Itselläni oli kaura-riisi sekoitusta ja teki hyvin kauppansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)