torstai 28. marraskuuta 2013

Jääkaapin tyhjennys juustokeitto


Pari päivää sitten tuli semmoinen keitto nälkä, että oli pakko tehdä keitto.
No, siinä kaappeja tutkaillessani totesin, tällä kertaa valmistavani kasvis-juustokeiton, koska kaapista sattui silmääni juustoja joita voisin keittooni laitta. Siispä tuumasta toimeen ja keiton tekoon.



1 iso peruna
1 rkl voita
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 tl currya
2 rkl (luomu)vehnäjauhoja
5 dl vettä
1 (luomu)kasvisliemikuutio
100 g sulatejuustoa
50 g tuorejuusto (sipuli-paprikaa)
1/2 dl parmesaani raastetta
2 dl omenatuoremehua
1 avokado
2 tl viherpippuria
1 tl (intiaani)sokeria
1 tl (ruusu)suolaa

Pilko kuorittu peruna pieniksi ja paista se sipulin kanssa voissa.
Purista joukkoon valkosipulit ja lisää curry.
Lisää joukkoon vehnäjauhot ja päälle vesi hyvin sekoittaen, ettei tule paakkuja.
Sitten on kasvisliemikuution vuoro.
 Anna keiton kiehua, kunnes perunat ovat kypsiä.
Lisää juustot ja paloiteltu avokado.
Anna juuston sulaa keittoon ja sitten vain sauvasekoittimella surautus, että keitto tulee tasaiseksi.
Kaada vielä lopuksi keittoon mehu ja mausteet ja kuumenna kiehuvaksi.
Ja ei kun nauttimaan, hyvää ruokahalua.


2 kommenttia:

Mukavaa kun kommentoit :)