kotiliesi

perjantai 8. marraskuuta 2013

Espanjalainen tortilla



Tänä aamuna olin suunnitellut tekeväni herkullista kukkakaalikeittoa. Mutta toisin kävi. Kukkakaali olikin pohjastaan aivan musta ja päältä vetinen, eihän siinä auttanut muuta kun heittää kukkakaali bioastiaan. (Ja vielä tällä viikolla piti käydä näin, kun olen hävikkiviikkoon osallisena.) 
No, nielen kiukkuni ja suunnittelen seuraavan ruoan.

Tästä ruoasta tuskin tähderuat enään paranee. Mukaan voi laittaa niin vanhat juustonkannikat kun kasvikset tai kinkun tai pekonin siivut. Niinpä minäkin tein jääkaappiin inventaarion ja sain saaliiksi parmesaanijuuston kannikan ja 4 siivua pekonia sekä keitettyjä perunoita. Siis oivat juuri tähän espanjalaiseen munakkaaseen.
Tätä herkku munakasta voin sitten halutessaan syödä niin lämpöisenä kuin kylmänäkin. Ihan tälläisenään salaatin kanssa tai vaikka voileivän päällä hiuko palana.

Tänään tulee vanhimmalle tytölle yökylävieras ja ennen kyläilyä käyvät kaksin kaupungilla shoppailemassa ja uimahallissa.


4 keskikokoista perunaa
1 pieni sipuli
1 ½ rkl oliiviöljyä
4 kananmunaa
Vajaa 0,5 dl parmesan juustoraastetta
1 rkl voita
suolaa ja pippuria

 Keitä perunat kypsiksi eli noin 20-25 minuuttia. Suikaloi jäähtyneet perunat ja laita kulhoon. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kaada öljy pannulle ja heitä sinne tirisemään silputut sipulit. Sekoita sitten läpikuultavat paistetut sipulit perunoiden sekaan. Lisää suola ja pippuri seoksen mukaan. Sekoita kanamunat siististi sekaisin ja lisää sitten perunoiden ja sipulin sekaan. Siirrä kyseinen tuotos paistinpannulla, jonka voi myöhemmin laittaa myös uuniin. Lisää juusto seoksen päälle. Paista seosta niin kauan, että munat ennättävät paistua reunoilta ja keskeltä. Siirrä espanjalainen tortilla sitten uuniin ja paisti noin 20 minuuttia. 

1 kommentti:

  1. SUPERBE RECETTE!
    Bon week-end !
    Nice post! Thanks & Welcome for your comment and visit to my blog. Merci.
    Have a nice day!

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)