sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Uunilohta kahdella tapaa








Tänään on puunattu talo katosta lattiaan puhtaaksi. 
Ukkoseni oli kaverillaan muutto puuhissa ja me laitoimme hihat helumaan ja saatiin koko huusholli siivottua.

Aamulla tein ensin ruoan. Pakasteesta otin lohi paloja sulamaan (nämä olivat pinta savustettuja ja jo hieman valmiiksi suolattuja). Tein kaksi erilaista lohipaistosta uunissa sekä täytettyjä sieniä, pannaria ja kinkkukiusauksen huomiseksi hoidokeille valmiiksi.
Kiehautin vielä kukkakaalit ja tein kukkakaalisoseen. Lisäsin hieman soseeseenkin homejuustoa, sopi kyllä älyttömän hyvin. Vai täytyisikö sanoa sikahyvää niinkuin tuo meidän nuoriso sanoisi ;))



3 palaa lohta
1/2 tl sormisuolaa tai tavallista suolaa
1/2 tl sitruunapippuria
2 dl kermaa (minulla 2 dl maustamatonta jogurttia ja 1 dl täysmaitoa)
n.1 dl homejuustomurua


Laita lohipalat uunin kestävälle astialle ja mausta ne.
Sekoita jogurtti ja maitoa kaada ne lohien päälle ripottele päälle myös homejuustomuruset.
Laita uuniin 200 asteeseen noin 30 minuutiksi.


Nämä lohen palat taas saivat pinnalleen 1/2 tl suolaa ja mustapippuria sekä sitruunan mehua 1-2 rkl.
Sitten vain uuniin 200 asteeseen noin 30 minuutiksi.

4 kommenttia:

  1. Haluan haastaa blogisi osallistumaan Hävikkiviikkoon 4.-10.11. Minäkin osallistun.

    http://mmm.multiedition.fi/laatunen/uutiskirje/laatuset/2013/1/kuluttajaliitto.php?_nlid=10656

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä otampa osaa heti paikalla. Tälläiset tempauksetkun ovat niin mielenkiintoisia ja hyödyllisiä.

      Poista
  2. Kiitos, Lystimäen emäntä.
    Meillä tykätään paljon kalaruoista, siispä niitä koitan tehdä eri verioin.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)