kotiliesi

sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Rukiinen lohipiirakka


Kaupassa oli eilen puoleen hintaan ruis-kaura valmis piirakka taikina. Ajattelin siitä tehdä meille iltapalan.
Pakkauksen takaa löysin tälläisen lohipiirakan ohjeen, jonka sitten toteutin.
Todella herkullinen piirakka tästä tulikin.

Eilinen päivä meni tyttöjen kanssa kaupungilla kauppoja kierrellen ja tänään jatkui sama rumpa pojan kanssa.
Nyt pitäisi olla taas vaatteet suhtkoht päivitetty kaikilla muilla paitsi minulla ja Ukkosellani. 
Tänään oli myös vuorossa kodin puunausta. Kyllä tuoksuu talo taas niin ihanan raikkaalle ja itsellä on hyvä mieli.

Olen tänään kolmeen otteeseen koittanut päivittää tuota viikon ruokalistaa, mutta huonolla menestyksellä.
En tiedä missä nyt mättää, mutta kokeilen huomenna paremmalla onnella, josko ruoat suostuisivat ilmaantumaan nähtäväksi :)


1 kpl ruis-kaura piirastaikinaa

Täyte:

150 g kylmäsavulohta
200 g lohi-piparjuuri tuorejuustoa
1 punasipuli
n. 10 cm purjoa 
1 muna
1 dl kermaa
1 punainen paprika
1/2 sitruunan mehu
1 tl sitruunapippuria
1-2 rkl tilliä

Kauli taikina pyöreään piirasvuokaan.
Esipaista pohja 200 asteessa noin 10 minuuttia.
Sekoita sillä aikaa täytteen ainekset keskenään.
Leikkele tuotteet haluamasi kokoisiksi paloiksi. 
Levitä täyte esipaistetulle pohjalle.
Paista vielä uunin ala tasollan. 30 minuuttia.


2 kommenttia:

  1. Näyttääpä hyvältä, vaikka en lohesta piittaakaan. Mies tykkäis varmasti jos moisen leipaisis.
    Syksy/talvivaatteiden päivityksessä on tosiaan oma hommansa... Ihana tunne sitten, kun kaikki on hankittuna. :)

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)