sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Nina Lincolnin juustokakku


Tässä lupaamani super herkullinen jäädytetty juustokakku. Tämä on kyllä mielestäni paras koskaan syömäni kakku.
Tässä kakussa on sekin hyvä puoli, että sen voi tehdä pakkaseen jo paljon aikaisemmin ja ottaa siltä sulamaan hieman ennen vieraiden tuloa. (Itse tein kakun jo kakasi viikkoa sitten.)
Lupasin jo tytöille, että teen pakkaseen yhden valmiiksi odottamaan yllätys vieraita. Katsotaan nyt kuinka kauan kakku kerkiää pakkasessa vanhentua ennen kun menee parempiin suihin.


Pohja:
9 suurta grahamkeksiä (dikestive)
35 g voita

Täyte:
200 g tummaa suklaata (minulla marabon uutta dominosuklaata puolet ja puolet geissa suklaata)
200 g Philadelphia-juustoa
1,8 dl sokeria 
1 tl vanilliinisokeria
2 kananmunaa (erota valkuaiset ja keltuaiset)
2 1/2 dl kuohukermaa

koristeeksi suklaarouhetta

Alkuvaroitus: tämän kakun pitää ehtiä jäätyä pakkasessa yön yli! Murenna keksit monitoimikoneessa. Lisää sulatettu voi. Painele seos irtopohjaiseen kakkuvuokaan. Voit laittaa pohjalle ensin pohjan kokoisen voipaperin, niin kakku on myöhemmin helpompi irrottaa vuoasta.
Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita juusto ja sokeria noin 1 dl. Lisää vanilliinisokeri.
Erota kananmunista keltuaiset ja lisää ne juustoseokseen (säilytä valkuaiset). Sekoita joukkoon suklaa.
Vatkaa valkuaiset erikseen puhtaassa kulhossa, puhtaalla vatkaimella kovaksi vaahdoksi. Lisää loput sokerista ja lisää seos juusto-suklaamassaan.

Vatkaa kerma toisessa astiassa vaahdoksi ja lisää seokseen. Tässä vaiheessa voit lisätä halutessasi pähkinät tai voit säästää ne koristeeksi.
Kaada seos vuokaan grahamkeksipohjan päälle.

Vuoraa vuoka tuorekelmulla tai foliolla. Pidä ainakin yön yli pakastimessa. Ota kakku pois pakkasesta noin puoli tuntia ennen tarjoilua.(Otin oman kakun sulamaan pari tuntia ennen vieraiden tuloa.) Koristele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)