torstai 31. lokakuuta 2013

Lohivoileipäkakku


Lopultakin sain teille kirjoitettua tämän voileipäkakun reseptin. 
On muka ollut niin työläs kirjoitettava, että olen aina lykännyt kirjoittamista tuonnemaksi.
Mutta nyt on ensimmäinen voikkari pian tuutista ulos.

Tämän voileipäkakun teinkin perinteiseen tapaan tuo kinkkuvoikkari, joka tulee päivänä muutamana ulos on hieman erilailla tehty versio voileipäkakusta. Melkeinpä samoin aineksin tosin.


6 kpl ruis paahtoleipää
6 kpl vaaleaa paahtoleipää

  • 400 g kylmäsavulohta
  • 200 g valkosipulituorejuustoa
  • 200 g ranskankermaa
  • 1 dl kurpitsapikkelssiä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 dl silputtua tilliä
  • 1 tl  sitruunapippuria

    KUORRUTUS:
    • 400 g tuorejuustoa maun mukaan (minulla ruohosipulin makuista)
    • 1 prk smetanaa

    KOSTUTUKSEEN:
    3 dl vettä
    1/2 kasvisliemikuutiota

    KORISTELU:
    kurkkua, tomaattia, kylmäsavulohta ja tilliä

    Paloittele kala hienoksi. Sekoita tuorejuustot, ranskankerma ja pikkelssi notkeaksi tahnaksi.  Sekoita sitruunamehu, tilli ja pippuri juustojen ja lohen kanssa tahnaksi.
    Leikkaa paahtoleivistä reunat pois.  Kostuta pohja ja levitä reilusti täytettä päälle. Nosta seuraava osa päälle, kostuta ja täytä. Täytä viimeinen väli samalla tavalla.Laita kakku lautasen päällä muovipussiin ja anna vetäytyä yön yli jääkaapissa.
    Vaahdota smetana kevyesti kuorrutusta varten. Notkista tuorejuusto ja sekoita smetanan kanssa yhteen. Levitä kuorrutus kakun päälle ja reunoille. Koristele mieleiseksesi.  


3 kommenttia:

  1. Oi nams! Näyttää ihan mielettömän maukkailta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Aada, itsekin tykkäsin, että voileipäkakku onnistui yli odotusten.

      Poista
  2. Heippa Tupu,
    Kiitos ihanasta blogista, se on hyvin toteutettu, inspiroiva ja kaunista katseltavaa.Sainkin ajatuksen siihen sopivasta postausideasta. Mikäli olet avoin ehdotuksille, kerron mielelläni lisää ideastani! Minuun saat yhteyden sähköpostitse iida.rajala@nordicmediacrew.com.

    Ystävällisin terveisin
    Iida Rajala

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)