tiistai 15. lokakuuta 2013

Kalapyörykät



 
Tämä resepti on suora kopio Maku-lehden 2008 syksy numerosta.
Tuli kyllä todella hyvän makuisia palleroita ja näytti nämä lapsillekin kelpaavan, kun jouduin tekemään kalapuikkoja kaveriksi ettei pyörykät lopu ennen kun meidän tytötkin pääsee koulusta ja kerkiävät näitä maistamaan. Vaikka ohjeesta tuleekin noin 30 pientä pyörykkää ja meillä ei edes ole kaikki hoidokit paikalla, koska nyt on syysloma viikko ja lapsia on jo lomilla.
 
Tytöillä on myös tänään viimmeinen koulupäivä tällä viikolla.
Pääsevät viettämään ansaittua syyslomaa.
 
400 g seitiä
15 cm purjoa
4 rkl tilliä
1/2 dl korppujauhoja
1 kananmuna
2 rkl sitruunanmehua
1 tl suolaa
1/2-1 tl mustapippuria
 
Pane kulhoon sulatettu sei ja purjon palaset. Lisää myös muut ainekset. Soseuta tasaiseksi massaksi.
Muotoile kostutetuin käsin massasta pieniä kalapyöryköitä.
Paista pyörykät kypsiksi, joko uunipellillä leivinpaperin päällä uunissa 200 asteessa noin 15-20 minuuttia tai paistinpannulla paistaen tilkassa öljyä.
Pyöryköiden seuraksi sopii hyvin perunamuusi ja raikas vihersalaatti.
 
Nämä minun pyörykät on uunissa valmistettuja.
 

3 kommenttia:

  1. Tein näitä jokunen vuosi sitten, kadotin ohjeen ja täältä onneksi löytyi uudestaan :) hyviä ja helppoja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama kommentoija oon ja unohdin sanoa, että olet kyllä yksi mun lemppari bloggareista :) olen monia ohjeitasi kokeillut ja aina onnistunut :) kivaa, helppoa ja ei kalliita ja käytänöllisiä ohjeita löytyy :) mä tykkään ja aion kyllä jatkossakin täältä ettiä hyviä ruokaohjeita ja yritän muistaa kommentoida :) kiitos siis sulle ja jatka samaan malliin :) :)

      Poista
    2. Voi kuinka kiva kuulla, että blogini on käytössäsi ja tykkäät tekemistä ruoistani.
      Tälläisistä viesteistä sitä saa puhtia jatkaa kirjoittelua.
      Mukavaa viikonloppua sinulle ja kirjoittelemisiin:)

      Poista

Olipa mukava kun kommentoit :)