keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Jogurttinen-siemenleipä


Nyt alkoi meidän tuvassa syksy ja sen huomaa siitä, että silloin leivon leipää melkein joka viikko itse. 
Kesällä leivän teko jää, koska silloin on tuvassa jo niin lämmin ettei leivän teko tule paljon mieleen.
Tästä annoksesta tulee, joko kaksi leipävuokaa tai yksi tavallinen pellillinen leipää.


7 dl maustamatonta jogurttia
50 g hiivaa
2 rkl fariinisokeria
3 tl suolaa
3 dl siemeniä (minulla 2 dl auringonkukansiemeniä ja 1 dl kuorimattomia unikonsiemeniä)
3 dl juustoraastetta
9-12 dl hiivaleipäjauhoja 
3/4 dl rypsiöljyä

PINNALLE:
siemeniä ja juustoraastetta

Liota hiiva, sokeri ja suola käden lämpöiseen jogurttiin.
Lisää siemenet ja juustoraaste joukkoon.
Kaada jauhot taikinaan vähän kerrallaan hyvin vaivaten.
Lopuksi lisää öljy.
Jätä taikina hyvin pehmeäksi.
Kaada joko leipävuokiin tai uunipellille leivinpaperin päälle ja anna kohota noin 20-30 minuuttia.
Sumuta leipä vedellä ja ripottele pinnalle siemeniä ja juustoraastetta.
Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 20-30 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin kullankeltaisen värin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)