kotiliesi

maanantai 28. lokakuuta 2013

Hirvenjauhelihapullat ja -pihvit

 
Mumskulta sain taas hirvenjauhelihaa puolisen kiloa. Pakkohan se on päästä hetinmiten tekemään ja maistelemaan. Siispä tein eilen vielä iltasella hirvenjauhelihasta pullia ja pihvejä.
Pullat söimmekin iltapalalla salaatin kanssa ja pihvit päätyivät tänään juuresmuusin kanssa päivällispöytään.
Useissa lukemistani hirviruoista ei enään nykyään käytetäkään possunlihaa mukana vaan annetaan hirvenlihan maistua oikein mukavasti yksikseen.
Minä kuitenkin lisäsin pekonia hieman mukaan, vaikkei se pakollista olisikaan.
 
2-3 paahtoleipää muruina (minulla ruispaahtista)
2 dl kermaa
1 sipuli
n. 500 g hirvenjauhelihaa
3 siivua pekonia pieninä paloina
1 kananmuna
1/2-1 tl mustapippuria
1  1/2 tl suolaa
 
Murenna paahtoleivät kulhoon ja lisää kerma päälle.
Laita joukkoon jauheliha, sipuli silppu ja pekonipalaset sekä kananmuna. Mausta.
Paista pannulla koe pulla ja maistele.
Lisää tarvittaessa mausteita.
Paistele pulliksi ta pihveiksi pannulla voita ja öljyä käyttäen.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)