tiistai 17. syyskuuta 2013

Suppilovahverokiusaus

 
Viimme viikolla niin teille lupasin, ettei kiusaus ruokia tule nyt vähään aikaan, mutta toisin kävi.
Löysin reseptiarkistoistani niin mielenkiintoisen suppilovahvero-ohjeen, että siitä keksin muunnella tälläisen herkullisen variaation.
Oikeassa ohjeessa tehtiin perunamuusi, mutta minä tein helpomman mukaan samoin mausteena olisi ollut oreganoa.
Tätä voi syödä ihan sellaisenaankin, mutta me söimme tämän jauhelihamurekkeen kaverina ja lasten jauhelihakastikkeesta otin hieman kastiketta mukaan. Simppeliä vai mitä?
 
1/2 kg perunasipulisekoitusta
n. 3 dl suppilovahveroita
1 pieni sipuli
n.100 g sulatejuusoa
voita
1 valkosipulinkynsi
mustapippuria
1 tl suolaa
1 tl rakuunaa
1 tl timjamia
n.2 dl maustamatonta jogurttia
4 dl täysmaitoa
(juustoraastetta)
 
Paista suppilovahverot pannulla sipulin kanssa niin, että neste haihtuu ja lisää sitten joukkoon sulatejuuston palat nokareina. Juuston hieman sulattua ripottele joukkoon mausteet.
Lisää sienisipuliseoksen joukkoon vielä perunasipulisekoitus.
Nosta pannu pois liedeltä ja laita se uunin kestävään vuokaan. Sekoita jogurtti sekä maito keskenään ja kaada se uunivuokaan peruna-sienipaistoksen päälle.
Halutessasi voit paistoksen pinnalle lisätä vielä juustoraastetta.
Paista uunissa 200 asteessa noin 1 tunti.
 
 
 

2 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta. Kiva saada uusi suppisruoka ohje.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Sinikka, mukava kun voi jakaa näitä herkkuja teidän kanssanne.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)