tiistai 10. syyskuuta 2013

Savukalaterriini

 
Viikonloppuna tuli ostettua kaupasta kokonainen savulohi.
Meillä on nuo tyttöt kovia syömään kalaa ja yleensä sitä viikonlopuksi ostankin joko savustettuna, graavattuna tai jossain muussa muodossa.
Nuorimmainen ilmoitti, että ensikuussa hänen syntymäpäivillään tarjoillaan tätä herkkua suolapalana.
Tämä, kun sopii niin hyvin palttoonnapeilla tai hapankorpuilla tarjottavaksi pikku herkkupalaksi.
 
Tuo korietelu nyt jäi tekemättä, kun oli jo kova halu kaikilla maistella terriiniä. Mutta tällä kertaa herkku menikin oman porukan kesken kaupaksi, joten koristeluja ei kaivattu.
 
500 g ruodotonta savukalaa (minulla kirjolohta)
n. 200 g voita
4 keitettyä kananmunan keltuaista
1 1/2 rkl sitruunanmehua
1/2 tl valkopippuria
(suolaa tarvittaessa)
1 dl ruohosipulia tai tilliä
(minulla puolet ja puolet)
 
Hienonna savukala joko tehosekoittimella tai haarukalla hienoksi. Lisää joukkoon huoneen lämpöiset voi ja keltuaiset.
Sekoita niin, että seos on tasaista.Lisää mausteet ja sitruunamehu sekä mauste yrtit joukkoon. Tarkista maku.
Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka kelmulla. Täytä vuoka kalamassalla ja käännä kelmun reunat peitoksi.
Nosta jääkaappiin jäähtymään.
Kumoa kelmua apuna käyttäen vadille.
Koristele sitruuna lohkoilla ja tillillä.
Nauti perunoiden kanssa tai hapankorppujen ja palttoonnappien päällä.
 
 
 

4 kommenttia:

Mukavaa kun kommentoit :)