keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Omenahilloa

 
 
Taas on se aika vuodesta, kun omenoita on yllinkyllin. Meillä ei kahteen omenapuuhun tullut tänä vuonna satoa juuri ollenkaan, mutta kolmas taas oli omenoita pullollaan. Siispä pääsin taas hillo hommiin. Tällä kertaa maustoin omenahilloni vaniljasokerilla ja nyt laitoin osan hillosta pakastimeen. Yleensä kun olen vain säilönyt hilloja jääkaapissa ja kellarissa.
 
Taitaa huomenna olla uusi satsi hilloja tulossa samalla ohjeella, mutta katsotaan mitä mausteeksi tulee sillä kertaa.
 
 
8 l omenoita (minulla vetisiä valkeitakuulaita)
2 dl vettä
n. 2 dl hillosokeria
2 rkl vaniliinisokeria
 
Lohko omenoita kuorineen kattilaan, jossa on jo valmiina vesi.
Kaada hillosokeri ja vaniliinisokeri joukkoon.
Anna kiehua niin, että omenat soseutuvat.
Soseuta sauvasekoittimella tai survimella soseeksi.
 
 
 
 
 
 
 
 


1 kommentti:

  1. Koska sinulla käy täällä paljon lukijoita, voi tässä yhteydessä muistuttaa niitä, jotka tuskailee suuren luumusatonsa kanssa, että luumuista tulee myös "sairaan" hyvää hilloa. Hillossa menee mukavasti myös epätasaisen kypsät luumut. Ensin vain kevyt kuumennus, sitten tehoseikoittajalla haluttuun olomuotoon ja sitten kiehautus hillosokerin kanssa. On kuulkaa kaurapuurohillona niin hyvää, ettei tiedä syökö hilloa puuron kanssa vai puuroa hillon kanssa.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)