maanantai 23. syyskuuta 2013

Leivitetyt possun leikkeet ja pestokasvikset

 
Sunnuntaina lekkeen kaveriksi teki mieli kasviksia. Valmistin  peston ensin. Laita syvään astiaan basilikanlehdet koko ruukullinen, 1 tl kapriksia, 2 rkl parmesaania, 1 rkl pinjansiemeniä ja kuorittu valkosipulinkynsi. Lisää mukaan 1 dl oliiviöljyä ja soseuta sileäksi soseeksi. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria. Laita makustumaan jääkaappiin siksi aikaa, kun teet muut hommat.
 Sitten  possun ulkofilee pihvien kimppuun, nuiji ja kuorruta leikkeet. (Ensin kananmunaan kastaen sitten (n. 2 dl) korppujauhon-(1-2 rkl) grillimausteen ja (2-3 rkl)parmesaajuuston seokseen painellen.)
Nyt onkin aika laittaa kasvisten vesi kiehumaan ja paistiin pannunkin voi pikkuhiljaa laittaa tulelle.
 Keittelin suuriksi paloiksi leikkaamani kasvikset kasvisliemessä jossa ripaus suolaa, noin viitisen minuuttia (kukkakaalia, eri värisiä porkkanoita, kesäkurpitsaa, sokeriherneitä ja parsakaalia.)
Valuta hyvin ja sekoita mukaan pestokastike. Paista possunleikkeet pannulla tilkassa öljyä noin 2 minuuttia per puoli. Tarjoile pestokasvisten kanssa. Pääsihän lautaselle myös eiliseltä jäänyttä lisäke riisiä. Namskis mikä yhdistelmä.

Tämä on niin sunnuntain herkkuruokaa, kun vain voi olla.
 
 
 

2 kommenttia:

  1. Nami kun on hyvä näköistä, hiukkasen on nälkä eikä tämä yhtään paranna asiaa.

    VastaaPoista
  2. Sorry Sarppu, sen verran vielä sanon, että nuo kasvikset oli kyllä aivan mahtavia.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)