kotiliesi

perjantai 13. syyskuuta 2013

Kesäkurpitsa-broilerikeitto


 
 
Taas on viikko vierähtänyt perjantaihin ja meillä perjantai tarkoittaa sitä, että ruokalistalla lukee talontapaan. Nyt saa kaikki jämä ruoat kyytiä. Tällä kertaa sellaisia ei paljoa ole. No, kaksi annosta makaronilaatikkoa löytyy.
Isosta kesäkurpitsasta ja kahdesta broilerin rintafileestä ajattelin tehdä keiton, jonka ohjeen eilen illalla löysin uusimmasta Maku-lehdestä.
 
n. 400 g kesäkurpitsaa
1 purjo
1 rkl öljyä
2 tl currya
2 tl kurkumaa
2 broilerin filee palaa tai pkt broilerin suikaleita
1 l vettä
2 kanaliemikuutiota
2 dl pikku pastaa (minulla eläin kuvio pastaa)
1 tl suolaa
1 dl makeaa chilikastiketta
persiljaa
2 rkl sitruunamehua
 
Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi suikaleiksi.
Halkaise ja huuhdo purjo. Leikkaa se sitten ohuiksi puoli renkaiksi.
Kuumenna öljy padassa ja ruskista leikatut broilerin suikaleet.
Lisää purjo joukkoon ja kuullota hieman, sitten on kesäkurpitsan vuoro.
Lisää joukkoon hetken kuluttua vesi ja kanaliemikuutiot. Kiehauta liemi ja lisää pasta sekä suola joukkoon.
Keitä pasta kypsäksi ja lisää loput ainekset keittoon.
 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)