kotiliesi

maanantai 23. syyskuuta 2013

Kasvisriisi

 
Nyt varmaan joku ajattelee, että just joo keitettyä riisiä. Mutta minulle kävi tänä viikonloppuna niin, että tein elämäni parhaan lisäke riisin ja haluan sen jakaa teidän kanssanne.
Olen tässä elämäni varrella monen monta riisilisäkettä keitellyt, mutta nyt löytyi se minun mieluinen maku riisiin.
Ehkä olen ennemmin keitellyt riisini liian mauttomissa liemissä ;)
Siis tätä lisäke riisiä voisi syödä vaikka tälläisenään ja hyvää olisi.
 
Eilen keräilimme nuorimmaisen tytön kanssa kasvikset pois pihalta ja kasvihuoneelta. No, kasvihuoneella on sato vielä kesken paprikaa ja tomaattia on vielä tuloillaan.
Porkkanoita viljeltiin tänä vuonna keltaisia ja oransseja, ne nosteltiin kaikki pois samoin viimmeiset perunat ovat nyt kuokittu ylös.
 
n. 2 1/2 dl pitkäjyväistä riisiä
1 rkl voita loraus öljyä
1 pieni sipuli
1-2 valkosipulia
1pieni punainen paprika
1/2 kesäkurpitsaa
2 kasvisliemikuutiota
5-6 dl vettä
2 hyppysellistä sormisuolaa
mustapippuria

Kuori ja hienonna sipulit. Huuhtele paprikat ja kesäkurpitsa, kuutioi. Kuumenna öljy kattilassa, kuullota sipulisilpput,kesäkurpitsa ja paprikakuutioita hetki. Lisää riisi, kuullota hetki käännellen. Lisää kasvisliemikuutiot ja suola. Keitä vesi eri astiassa tai vedenkeittimessä kuumaksi. Lisää vettä noin 1-2 dl kerrallaan, anna hautua kunnes riisit ovat imeneet veden itseensä, jatka veden lisäämistä samalla kaavalla niin kauan, kun riisit ovat kypsiä ja imevät vettä itseensä.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)