maanantai 19. elokuuta 2013

Riisi-broilerigratiini

 
Tein vielä iltasella huomiselle broilerigratiinia ja kyllä tulikin hyvää. Pakkohan sitä oli maistaa saunasta tullessa, vaikkei nyt iltapalana olekaan mikään kevyt.
 
Tänään on päivä mennyt kutoessa ja kukkapenkkiä kuopsutellessa.
Ukkoseni on korjaillut tietokoneita ja laitellut saunaa valmiiksi.
 
 
2 dl riisiä
4 dl vettä
1 tl suolaa
300 g broilerin maustamattomia fileesuikaleita
1 1/2 dl kuivattuja suppilovahveroita
(voi laittaa myös tuoreita herkkusieniä tai jättää sienet pois kokonaan)
1 rkl voita
1/2 tl mustapippuria
1 tl (ruusu)suolaa
1-2 tl rakuunaa
1-2 valkosipulin kynttä
2 tl currya
2 dl kuohukermaa
1 dl (vanhanajan)täysmaitoa
2 dl herne-maissi-paprikaa
3 dl juustoraastetta
 
Keitä riisi suolatussa vedessä puoli kypsäksi.
Paista broilerin siivut, valkosipulin kynnet sekä lisää joukkoon sienet. Itse murustin vain kuivatut sienet sekaan. Lisää mukaan myös nokare voita.
Mausta  ja kaada joukkoon kerma sekä maito.
Anna hetki kiehahtaa ja maustua. Sitten vain riisi uunivuokaan ja broilerikastikeseos joukkoon sekä puolet juusto raasteesta ja pakasteiset herne-maissi-paprikat. Sekoita ainekset huolella ja ripottele pinnalle loppu juustoraaste.
Laita vuoka uuniin 225 asteeseen noin 20-30 minuutiksi tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)