kotiliesi

tiistai 20. elokuuta 2013

Rahkapiirakka

 
 
Tässä on yksi omista herkku piirakoistani. Ei liian makea rahkapiirakka. Napskista!
 
Poimin juuri ennen sisälle tuloa omenoita, jos vaikka saisi aikaiseksi tehdä omppupiirakkaa. (Tämä kirjoittaman piirakka on viimme viikon satoa ja sitä on jäljellä jääkaapissa yksi pieni palanen.)
Tällä viikolla, kun on luvannut veljeni tulla piipahtamaan ja omenat alkavat olla niin kypsiä piirakkaan ja muutenkin syötäväksi.
 
 
100 g voita
1/2 dl sokeria
1 kananmuna
1/2 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
 
 
TÄYTE:
2 prk rahkaa
2 dl kerma maitoa
4 kananmunaa
4 tl vaniliinisokeria
2 rkl sitruunanmehua
 
 
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaaleaan vaahtoon muna ja kerma maitoseos.
Lisää kuivat aineet taikinaan ja sekoita ne hyvin.
Painele taikina piirakkavuoan pohjalle.
 
Sekoita täytteen ainekset ja kaada piirakkavuokaan taikinan päälle.
Paista 225 asteessa noin 30-40 minuuttia tai niin, että täyte hyytyy ja saa hieman väriä pintaansa.
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)