torstai 15. elokuuta 2013

Perunarieskat

 
 
Alku viikosta tein iltapalaksi perunarieskoja.
Mukavaa syödä juuri uunista tulleita leipäsiä ja kunnolla voita päälle. Näissä rieskoissa ei rasvaa pihistellä.
Tässä kuvassa on vasta ensimmäinen pellillinen valmistunut.
 
Tytöt saivat uudet lukujärjestyksensä ja ihmetyksellä katselimme niitä.
Tytöt menevä joka päivä eri aikaan kouluun ja pääsevätkin vain kerran samaan aikaan.
Tällä asiallahan ei ole sinänsä mitään merkitystä, mutta onhan se äidin mukavampi laittaa matkaan kaksi lasta. Neljä silmää, kun näkee paremmin kuin kaksi koulumatkoilla. 
 
5 dl tähteeksi jäänyttä perunamuusia
tai 5dl lämmintä vettä +1 1/2 perunasosejauhetta
1 tl suolaa
1 kananmuna
1 dl kaurahiutaleita
2 1/2 dl jauhoja (minulla puolet hiivaleipäjauhoja ja toinen puoli ohrajauhoa)
 
Lisää perunamuusin joukkoon suola ja kananmuna. Jos valmistat muusin perunasosejauheesta ja vedestä, anna soseen hieman jäähtyä ennen suolan ja munan lisäämistä.
Sekoita muusiin kaurahiutaleet ja jauhot. Jaa taikinasta leivinpaperoidulle pelille 10 suurta tai 18 pientä taikinakasaa.
Muotoile taikinakasoista jauhotetuin sormin ohuita leipäsiä. Paista 250-asteisessa uunissa keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes rieskojen pinta on hieman ruskistunut. Nauti heti.
 

 
 


2 kommenttia:

Mukavaa kun kommentoit :)