kotiliesi

lauantai 24. elokuuta 2013

Keitettyt chili-lihapullat kastikkeessa



 Tervetuloa lukijaksi Santtumari.

 
Tänä vuonna kasvihuone on pullollaan chiliä.
Nyt olen sitä sitten laitellut hieman joka paikkaan. Niinpä jauhelihapullatkin saivat sitä osakseen ja hyväähän siitä tuli.
Itse pidän eniten näistä keitetyistä lihapullista, koska näitä ei saa millään kuiviksi,vaan ovat sisältäkin ihanan meheviä samoin kastikkeesta tulee ihanan makuinen, koska lihapullista keittäessä tulee lihaliemiveteen ihanat aromit.
Valmistaminenkaan ei ole ylitsepääsemättömän vaikeaa.
Kaiken tämän lisäksi tästä saat ruuan monelle päivälle. Vaikka söisittekin kaikki herkulliset lihapullat ja kastia jää niin teeppä uudet pullat seuraavaksi päiväksi tai laita vaikka pakkaseen kasti odottamaan seuraavaa syönti kertaa ja ei kun uudet lihapullat kiehumaan samaan hyvään kastikkeeseen. Tällöin joudut kyllä hieman lisätä vettä, koska kasti sakenee lihapullista tulleista jauhelihan paloista joita eittämättä hiemen irtoaa.
Mutta taas on herkku ruoka valmis syötäväksi.
 
400 g naudanjauhelihaa
vajaa 1 dl kaurahiutaleita
1-2 dl täysmaitoa tai kermaa
1 sipuli
2 valkosipulia
1 kananmuna
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1/3 osaa chiliä
 
KEITTOLIEMI:
 
1 lihaliemikuutio
n. 1-1 1/2 l vettä
 
KASTIKE:
 
vajaa 1 dl vehnäjauhoja (gluteenittomia jauhoja)
n.1 tl suolaa
mustapippuria
1/2 dl ketsuppia
1 lihaliemikuutio
2 rkl soijakastiketta
 
 
 
Sekoita jauhelihan joukkoon kaurahiutaleet sekä maito ja anna turvota noin kymmenisen minuuttia.
Sekoita muut ainekset joukkoon. Maustaa kannattaa hiean ronskin puoleisesti, koska maku mietonee keitettäessä.
Laita vesi kiehumaan ja lisää sinne lihaliemikuutio.
Nostele vesiseokseen lihapullia.Muista alentaa hieman lieden lämpöä, ettei jauhelihapullasi mene muusiksi ja saat pullien tilalle jauhelihakastikkeen.
Nostele pullat sitä mukaa pois liemestä, kun ne pulpahtavat pinnalle.
Kun kaikki lihapullat on keitetty paista vehnäjauhoja voissa pannulla kauniin ruskeaksi.
Kaada joukkoon vesi-lihaliemiseosta niin, että saat jauhoista paksuhkon kastikkeen. Kaada kasti vesi-lihaliemiseokseen ja mausta.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)