kotiliesi

maanantai 12. elokuuta 2013

Jauheliha-pekonilaatikko


Meillä remontit sen kun jatkuvat, nyt on ulkosaunamme vuoro saada uusia lautoja vanhojen tilalle ja maalia pintaansa.
Niinpä nytkin sirkkeli laulaa ulkona ja vasaran naputus kuuluu sisälle.
Tänään on taas kerran vajaa miehitys hoidokeiden suhteen. Viisi päätä puuttuu ruokapöydästä eli helppo päivä luvassa.

Tässä hiemen erilainen makaronilaatikon ohje.
Ruokaohjeen nappasin Foodien-sivuilta.


n.400 g makaronia
400 g naudan paistijauhelihaa
2 valkosipulin kynttä
1 sipuli
1 prk herkkusieni viipaleita liemineen
1 pkt pekonia
n. 1 tl suolaa
1/2 tl pippuria
2 dl kermaa
3 rkl makeaa chilikastiketta
3 rkl ketsuppia
150 g juustoraastetta
3 dl maustamatonta jogurttia

Pilko pekoni pieniksi paloiksi ja paista pannulla.
Ruskista jauheliha, sipuli ja herkkusienet, mausta valkosipulilla, suolalla ja pippurilla.
Keitä pasta ja valuta se pakkauksen ohjeen mukaan.
Lisää kerma ja herkkusienten liemi jauhelihan sekaan ja kiehauta.
Lisää jogurtti,ketsuppi sekä chilikastike ja puolet juustoraasteesta.
Sekoita kaikki ainekset suuressa uunivuoassa.
Ripottele päälle juustoraaste, laita uuniin ja paista 200 asteessa, kunnes juusto on sulanut ja saanut väriä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)