kotiliesi

sunnuntai 4. elokuuta 2013

Fetapiirakat

 
 
Tänään löysin pakkasesta voitaikinaa pari levyä ja ajattelin väsätä meille aamupalaksi fetapiirakoita.
Tuli kyllä todella hyviä.
Meillä on Ukkoseni kanssa salainen pahe, ainakin kerran viikossa Ukkoseni hakee meille kaupalta fetapiirakat.
Nyt kyllä alan tekemään piirakat itse ja laitan valmiiksi pakastimeenkin kunnon satsin odottamaan herkku hetkiä.
 
Tytöt tekivät tänään itse salaatit. Siis kumpainenkin omansa eli tänään makaroonilaatikon kaverina meillä onkin kaksi salaattia.
Kumpainenkin laitteli salaattiinsa omia lempi aineitaan. Vanhemmen tytön salaattiin tuli viinirypäleitä ja vesimeloonia sekä paprikaa ja nuorimmaisella vesimeloonia, viinirypäleitä, keittyä kananmunaa ja marinoituja tomaatteja.
Ai ai, mitkä herkut meitä odottaakaan.
 
Eilinen päivä menikin sukkelaan. Ukkoseni leikkasi orapihlaja aitamme ja minä pesin saunaa ja leikkasin nurmikkoa.
Kyllä oli lapsilla hauskaa, kun äiti kulki ruohonleikkurin perässä kuulokkeet korvilla ja lauloi musiikin tahdissa :D
Näin meillä. Olen huomannut, että ruohonleikkaus kuluu paljon sutjakammin, kun samalla kuuntelee musiikkia ja laulaa itse tietty mukana niin, että koko naapurusto kuulee, koska meillä leikataan nurmikkoa.
 
 
 1 pkt voitaikina levyjä
1 pkt n. 200 g feta- tai salaattijuustoa
2 kananmunaa
1 rkl oreganoa
1-2 tl mustapippuria
 
Voitele:
kananmunalla
 
Murskaa haarukalla fetajuusto ja kananmunat hakkelukseksi. Mausta seos.
Leikkaa hieman sulaneet voitaikina levyt puoliksi.
Laita feta-munaseosta voitaikina neliön keskelle ja puristele reunat kiinni.
Aseta uunipellille ja voitele munalla.
Laita uuniin 225 asteeseen noin 10 minuutiksi tai kunnes pinta on kauniin vaalean ruskea.


3 kommenttia:

  1. Itse tehdyt fetapiirakat ovatkin herkkua:)Täällä tuollaisia kutsutaan burekoiksi(burekas) ja niitä on joka leipomossa erilaisilla täytteillä.

    VastaaPoista
  2. Kuullostaa todella herkulliselta reseptiltä :) Näitä voisi tehdä johonkin illanistujaisiin suolaiseksi tarjottavaksi :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos Jael ja JennaKaroliina.
    Voi kumpa pääsisin maistelemaan burekota eri täytteillä. Ihan vesi herahtaa kielelle pelkästä ajatuksesta.

    Meilläkin piirakoista osa meni omaan suihin ja toinen puoli vieraille.
    Hyvää oli.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)