torstai 4. heinäkuuta 2013

Sitruunainen katkarapupasta


Täällä on loma alkanut todella hyvissä merkeissä ikkunat on pesty ja suursiivous pidetty.
Lomailemassakin on jo käyty Edenin kylpylän altaissa polskittu.
Tyttöjen poskiessa vielä altaalla me suunnistimme Ukkoseni kanssa syömään. Ravintolassa saimme viereiseen pöytään isän kolmen pienen lapsensa kanssa. Hetken aikaa siinä syötyämme kantautui korviimme raikas lapsen ääni, joka kyseli isältään: Isä onko tuo naapuripöydän setä nyt se suomalainen miljonääri ?
Isä oli hiljaa ja lapsi kysyi uudestaan ja uudestaan. No, vastausta emme kuulleet, mutta voin sen teille paljastaa Ukkoseni ei valitettavasti ole Suomalainen miljonääri, mutta suomalainen tosin, joten puolet meni arvauksesta oikein ;))

Tässä meidän nopea kesä herkkumme katkarapupastaa.


n 300 pastaa
200-300 g pakaste katkarapuja
1 rkl öljyä
1 valkkosipuli
1/2 purjoa
2-3 rkl sitruunan mehua
2 dl kermaa
1 kalaliemikuutio
2 rkl tomaattiketsuppia
ripaus chilipippuria,
mustapippuria ja suolaa
PINNALLE: 
tillisilppua

Keitä pasta paketin ohjeen mukaan voi jopa jäädä hieman raaaksi.
Valuta ja suolata katkaravut. Halkaise, huuhdo ja suikaloi purjo. Kuullota purjosuikaleet öljyssä. Lisää sitruunan mehu, ruokakerma, ketsuppi, kalaliemikuutio ja mausteet. Keitä kastiketta muutaman minuutin ajan.
Lisää katkaravut ja tilli. Kuumenna, mutta älä keitä (katkaravut sitkistyvät keitettäessä). Sekoita kastike keitetyn pastan joukkoon ja koristele tillillä. Tarjoa lisäksi parmesaanijuustoraastetta.



2 kommenttia:

  1. Tätä pitää ehdottomasti kokeilla, vaikuttaa niin helpolta ja herkulliselta! (:

    Terv. Miss Christ'Annabell
    http://craftannabell.blogspot.com

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista, suosittelen ehdottomasti kokeilemaan. Meillä meni kuin kuumille kiville koko ruoka.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)