kotiliesi

tiistai 30. heinäkuuta 2013

Paras tiikerikakku


Perheeni on nyt yksimielisesti todennut tämän kyseisen tiikerikakun parhaaksi koskaan tekemistäni tiikerikakuista. 
Täällähän on tiikerikakkuja väännetty jos jonkin moisia, onhan tämä kyseinen kakku Ukkoseni lempikakkuja ja mitä sitä ei tekisi, jotta perhe pysyy tyytyväisenä ;)
Tämä ohje on peräisin savonsanomista nimikkeellä klassinen tiikerikakku.


200 g voita 
3 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
3 munaa
1 dl kermaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta


Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Vatkaa rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi ja lisää munat yksitellen vatkaten.
Lisää jauhot ja leivinjauhe ja kerma. Jaa taikina kahteen osaan. Lisää toiseen osaan kaakaojauhe.
Ota puolet vaaleasta osasta ja laita se kakkuvuoan pohjalle. Laita keskimmäiseksi kerrokseksi suklainen taikina ja päällimmäiseksi taas vaalea osa taikinaa.
Voit laittaa kerrokset myös toisinpäin, tällöin raidasta tulee vaalea.
Itse nostelin taikinoita hieman haarukalla, että menivät iloisesti sekaisin.
Paista kakkua 175 asteessa vajaa tunti. 


3 kommenttia:

  1. Öletko jo kokeillut seeprakakkua?

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä anonyymi. Heti menin tekemään haun seeprakakku ja ai ai mitä ihanuuksia sieltä löytyikään. Seuraava kakkuni on ilman muuta seeprakakku. Kiitos vielä kerran sinulle.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)