kotiliesi

lauantai 20. heinäkuuta 2013

Mustikkapiirakka


Eilen tein lopuista mustikoista herkullisen piirakan.
Nyt on pakkasessakin taas vierasvaraa piirakka.
Eilen olisimme halunneet Ukkoseni kanssa lähteä Poriin Jazzeja katselemaan, mutta tytöt halusivat mieluimmin olla kotosalla.
No, onhan sekin mukavaa olla välillä ihan kotosalla ja lukea sekä kokkailla.

225 g voita
2 1/2 dl sokeria
3 kananmunaa
5 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 rkl sitruunan mehua
1 dl maitoa
n. 4 dl mustikoita

Vatkaa huoneen  lämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi.
Lisää yksitellen kananmunat joukkoon hyvin vatkaten.
Lisää kuivat aineet ja maito sekä sitruunamehu vuorotellen taikinan joukkoon.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. (Minulla puolet uunipellistä oleva vuoka, jos haluaa ohuemman piiraan voi tämän tehdä myös uunipellille.)
Sekoita joukkoon mustikat ja laita uuniin 175 asteeseen noin 45 minuutiksi tai kunnes kakku on pinnaltaan sopivan värinen ja tikulla koitettaessa tikku pysyy puhtaana (uunipellille tehdessä paisto aika on pienempi, ettei tule kuiva piirakka).
Koristele kakku tomusokerilla ennen tarjoilua.



4 kommenttia:

  1. Täällä myös leivottu mustikkapiirakka ja jazzit jätetty toistaiseksi väliin...hiukan meinaa flunssa pukata päälle ja olo rättiväsynyt.

    VastaaPoista
  2. Varmasti hyvää!:) Tein nimittäin viikko sitten ihan samanlaista. Ainoastaan sillä pienellä erolla, että laitoin sitruunamehun sijaan yhden limen raastetun kuoren ja mehun. Muuten olikin sitten ihan ainesmääriltäänkin sama.;) Sitrukset sopivat hyvin mustikan kanssa yhteen.:)

    http://maistuisvarmaansullekin.blogspot.fi/2013/07/limella-maustettu-mustikkakakku.html

    VastaaPoista
  3. Kiitos teille kommenteista.

    Sarppu:Parantumisia sinulle.

    Katja: Mukavaa kuulla, että samaa piirakkaa ollaan sitten tehty ja hyvää oli.

    VastaaPoista
  4. Ohh, näyttäis kohtuullisen kosteelta piirakalta. Kuten pitääkin! Ehkäpä vois koklata.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)