torstai 11. heinäkuuta 2013

Mausteinen couscous-salaatti


TERVETULOA LUKIJAKSI LOTTA B.

Tänään ollaan taas harjoiteltu kotona oloa. On tullut reissattua niin paljon, että tytötkin eilen Tallinnasta kotiin tullessa sanoi että, kyllä koti on paras paikka, eivätkä jaksa enään reissata.
Mutta niinhän se on, oma koti ja varsinkin oma peti on kyllä maailman paras paikka.
Samoin ravintola- ja grilli-ruoka kiintiö on nyt maksimissaan.
Tänään oli pakko saada jo tavallista kotona tehtyä siskonmakkarasoppaa ja maistuihan se pitkästä aikaa hyvälle.
Illemmalla grillaamme possunfileitä ja nautimme tätä herkullista lisäkettä, jonka ohjeen nappasin Kaapaus keittiöstä-ohjelman netti sivuilta.


1 1/2 dl couscousia

2 dl vettä

2 retiisiä
1-2 dl sokeriherneitä
2 tomaattia
10 cm kurkkua
kourallinen persiljaa
n. 1 tl suola
1/2 tl  pippuri
loraus sitruunamehu
1 omena
3 tl kaprista
oliiviöljyä (minulla avokado zest öljyä)




Kaada kiehuva vesi astiassa olevan couscousin päälle, peitä astia  ja anna turvota pakkauksen ohjeen mukaisen ajan.(Minä annoin nesteen imeytyä sen ajan, kun leikkelin muita aineksia pieniksi eli noin viitisen minuuttia.) Neste imeytyy ja couscous kypsyy nesteessä. Sekoita kypsynyt couscus haarukalla irtonaiseksi.
Pilko muut ainekset pieniksi paloiksi ja lisää joukkoon, mausta oliiviöljyllä ja sitruunamehulla ja lisää mausteita oman maun mukaan. Mausteita saa käyttää melko reilusti, sillä couscus imee paljon makua itseensä. Maista välillä niin tiedät mitä makuja kaivataan lisää.
 Couscus tarjoillaan kylmänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)