tiistai 16. heinäkuuta 2013

Makkara-perunasalaatti


Tänään söimme Ukkoseni kanssa tälläistä lämmintä salaattia päivälliseksi. Lapset söivät eiliseltä jäänyttä perunamuusia ja nakkeja.
Tässä on kyllä todella herkullinen ja maittava ruoka tai vaikkapa alkupala.
Vieraillekin kehtaa tätä tarjota, oli tämä vaan sen verran maukasta syötävää. Itse laitoin hiemen salaatinkastiketta ruoan joukkoon, mutta sehän ei missään tapauksessa sitä pakosti vaadi.
  
4 tomaattia
1 iso kevätsipuli varsineen kaikkineen
3 rkl öliiviöljyä
2 rkl sitruunanmehua
1/2 tl sokeria
1/3 tl suolaa
ripaus mustapippuria
1/2 dl hienonnettua persiljaa
1 rkl oreganoa
1 dl mustia oliiveja 
1 dl pikkukurkkuja
n. 200 g nakkeja voi halutessaan käyttää 
tulisempiakin merkkejä (maun mukaan)
n. 1/2 kg keitettyjä uusia perunoita
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
1 ruukullinen salaattia

Lohko tomaatit ja leikkaa sipulit ohuiksi viipaleiksi.
Sekoita öljy, sitruunamehu ja mausteet keskenään  ja kaada kasti sipuleiden päälle. Lisää tomaatti lohkot, persilja ja oregano  sipuleiden päälle.
Sekoita joukkoon myös oliivit ja suolakurkut. Anna maustua hetki jääkaapissa.
Leikkaa makkara ohuiksi lanteiksi ja paista pannulla molemmin puolin rapeiksi, kaada joukkoon myös lohkotut perunat.
Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Revi salaatti laakealle vadille  ja levitä päälle puolet peruna-makkaroista ja tomaattisalaatista.
Lisää sitten loput ainekset niin, että kaikki on iloisesti sekaisin.



4 kommenttia:

  1. Tästähän tulisi herkullinen iltapala, täytyypä kokeilla!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Erja. Tämä kyllä sopii niin illalle kun aamullekin on meinaan niin hyvää.
    Toivottavasti tykkätte tekin.

    VastaaPoista
  3. Näyttää hyvältä ja maistuu varmaan myös :)

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)