lauantai 13. heinäkuuta 2013

Lohi-pastasalaatti


Tässä on nyt kierrelty markkinoita pari päivää.
Eilen uintireissun jälkeen suuntasimme Tampereen suurmarkkinoille ja kauppahalliin. Tänään taas aamulla auton nokka näytti Ylöjärvelle ja maalaismarkkinoille, jonne haimme myös Mumskun mukaan kiertelemään.
Sieltä kotiutuessamme alkoi nälkä olla jo niin kova, ettei siinä kerennyt enään mitään ihmeellisiä ruokia edes ajatella. 
Niinpä otin jääkaapista marinoidut lohisuikaleet ja paistoin ne salaattiin ja jauhelihakepakoita vain  kaveriksi.
Hassulta kuulostava yhdistelmä, mutta tärkeintähän oli, että nälkä lähti ja hyvää oli.

200 g kierre pastaa
300 g pippurimarinoituja lohisuikaleita
2 nyrkillistä kevätsipulin varsia tai purjokin käy
2 avokado
1/2 kurkkua
sitruunanmehua
1-2 dl majoneesia (toisen desin voi korvata kermaviilillä tai maustamattomalla jogurtilla)
2 tl piparjuuritahnaa
tuoretta tilliä 
1/2 tl mustapippuria

Keitä pasta kypsiksi väljässä vedessä paketin ohjeen mukaan. Leikkaa huuhdeltu kurkku ja purjo paloiksi (minulla kevätsipulin varret). Kuori ja paloittele avokadot. Voit pirskottaa sitruunanmehua avokadopalojen päälle tummumisen estämiseksi. Paista kirjolohi ja anna hieman jäähtyä. Yhdistä jäähtynyt pasta, kasvikset, avokadot ja kirjolohet salaatiksi. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Kaada kastike salaatin joukkoon. Anna salaatin vetäytyä muutama tunti jääkaapissa ennen tarjoilua. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)