tiistai 30. heinäkuuta 2013

Leivitetyt possunleikkeet ja kukkakaali-perunapyree


Tänään onkin ensimmäinen työpäivä, jos tätä nyt voi siksi sanoa.
Kaksi hoidokkia on koko päivän ja kaksi puolipäivää hoidossa. No, mukavaahan työ on aloittaa tälläin pikkuhiljaa. Torstaina onkin sitten jo täysi tohina päällä.

Eilen söimme leivitettyjä possun ulkofileeleikkeitä ja hieman erilaista kukkakaalipyreetä.
Tein kyllä tavallista muusiakin, koska meillä ei ole muut kun minä ja Ukkoseni maistelleet tuota kukkakaalisosetta.
Onneksi se on niin nopea ja helppo tehdä, että samalla vaivalla saa muusin ja kukkakaalipyreen.


1 kukkakaali
1 peruna
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
 2 rkl voita
n. 2 dl vettä
1/2 kasvisliemikuutiota
n.1 dl kermaa
3 rkl silputtua tilliä
ripaus suolaa ja mustapippuria

Paloittele kukkakaali. Kuori ja paloittele myös peruna sekä sipulit.
Sulata voi kattilassa ja kuullota sipulit.
Lisää hetken päästä peruna ja kukkakaali.
Kuullota vielä tovi ja lisää sitten joukkoon vesi ja kasvisliemikuutio.
Keitä kannen alla hiljalleen niin, että kasvikset pehmiävät.
Kaada liemi pois ja lisää kerma joukkoon. Muusaa survimella tai sauvasekoittimella soseeksi.
Mausta tillillä sekä suolalla ja mustapippurilla.


Kaveriksi tein maustamattomista possunulkofilee pihveistä leivitetyt leikkeet.
Nuiji huoneen lämmössä olleet pihvit pihvinuijalla hedelmäpussin läpi ohuiksi leikkeiksi.
Kaada lautaselle 3 dl korppujauhoja ja 2 rkl grillimaustetta sekä 1/2 tl chilijauhetta ja saman verran suolaa.
Seuraavaksi ota syvä lautanen ja riko siihen kananmuna ja vatkaa rakenne rikki haarukkaa apuna käyttäen.
Kasta ensin leike kananmunaan ja sitten korppujauhoseokseen.
Paista pannulla öljy-rasva seoksessa kypsiksi molemmilta puolilta.
Noin 2 minuuttia per/puoli leikkeen paksuudesta hieman riippuen.
Jos olet epävarma leikkeen kypsyydestä voit leikata yhden paksummista leikkeistä kahtia ja tutkailla tilannetta.

2 kommenttia:

  1. Tosi hyviä ruokaohjeita täällä. Itsekin joskus rintamamiestalossa asunut.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Marianne. Ohjeet ovat suurimmaksi osaksi jonkun muiden luomia ja itse vain lisäilee kaapista mikä milläkin hetkellä tuntuu hyvältä ja joukkoon sopivalta vaihtoehdolta.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)