perjantai 5. heinäkuuta 2013

Kasvisgratiini



Kesällä tulee paljon tehtyä uusienperunoiden kaveriksi pihvejä sekä kasvis paistoksia.
Tällä kertaa ohjeeni on peräisin Kaappaus keittiöstä jaksosta 9. Maukkaan muhevaa kasvisgratiinia.
Tämä on pienesti muunneltu versio purjon tillalla oli sipulia ja sienen kannatoja ei kuulunut koko herkkuun. Samoin kuin suolaa ja mustapippuria ei olisi kuulunut lainkaan, mutta minusta ne tekivät tähän mukavan maun.

Ukkoseni on koko päivän hionut ja maalaillut pirttikaluston penkkejä, pöytä onkin jo kuosissaan. Tuli taas aivan, kuin uusi.
Kelpaa siinä hoidokeiden syödä ruokia.
Tytöt vilistivät taas päivän Särkänniemessä.
Itse pesin lattioita ja temusin pyykki vuoren kanssa.

10 cm purjoa
1 fenkoli
puolikas parsakaali
puolikas kukkakaali
8 herkkusinen kantaa
voi käyttää myös muita kauden vihanneksia, esim porkkana, peruna , juurekset
ripaus suolaa
1/2 tl mustapippuria
50 g aurajuusto 
2 dl kerma 


 Ohjelmassa kasvikset höyrytettiin mutta minä keitin kasvikset ensin melkein kypsäksi niukassa ( juuri vihannekset peittävässä) hyvin suolatussa vedessä.
Laitoin esikypsennetyt vihannekset vuokaan sienen kannat joukkoon, kerma sekaan ja juustot päälle. Paista 200 asteisessa uunissa kunnes pinta on kauniin kullanruskean gratinoitunut, noin 20 minuuttia.


2 kommenttia:

  1. Tuo keittokikka on minunkin käyttämäni kikka ja toimii..hyvää tulee. Mausteita laitan mielitekojen mukaan. Raikas salaatti vaan lautaselle mukaan ja niin on kesäinen ateria valmis.
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Juu, herkkua on ja sopii niin salaatin, kun liharuoankin kaveriksi. Jopa sellaisenaan kylmiltään tulee napsittua jääkaapista.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)