torstai 18. heinäkuuta 2013

Kahden kaalinjauhelihavuoka


Nyt sitten iski selkäsärky peijooni. Onkin pitkä aika, kun on selkä viimmeksi reistaillut.
No, nyt mennään pari päivää ihan hissunkissun ja sitten toivottavasti taas hellittää.
Tänään olisi kuitenkin tarkoitus lähteä vielä käymään kirjastossa. No, sen verran asiat muuttui, etten lähdekään sinne pyörällä vaan Ukkoseni vie minut autolla.
Onneksi tuli eilen jo tehtyä tälle päivälle ruoat, niin ei tarvitse sillä itseensä stressata.
Itselle ja Ukkoselleni tein tätä herkullista kahdenkaalin jauhelihavuokaa ja muut saavat makaronilaatikkoa.
Näistä parsa- ja kukkakaali ruoista on tullut meille Ukkoseni kanssa oikein intohimo.

400 g kukkakaalia
300 g parsakaalia
vettä 
suolaa
200 g naudanpaisti jauheliha
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
2 dl kermaa
2 dl juustoraastetta

Keitä paloitellut kukkakaalit ja parsakaalin varret suolalla maustetussa vedessä lähes kypsiksi, n. 5 min. Lisää parsakaalin kukinnot ja keitä n. 3 min. Valuta kasvikset siivilässä ja siirrä  uunivuokaan.
 Paista jauheliha ja hienonnettu sipuli.
Mausta. Lisää ruokakerma ja puolet juustoraasteesta. Kaada lihaseos vuokaan ja nosta kaaleja hieman näkyviin.
Ripottele loppu juustoraaste paistoksen pinnalle.
Paista 225 asteessa 20-25 min. 

2 kommenttia:

  1. Aivan mahtavan herkullista ruokaa, meillä jopa isäntä joka ei niin noista kasviksista välitä, santsasi ja kehui erinomaiseksi - ja se on paljon se!! Jauhelihan sijasta voisi varmaan joskus laittaa kinkkusuikaleitakin, luulisin että sopii nekin ...
    -päivi-

    VastaaPoista
  2. Kiitos Päivi kommentistasi.
    Olen tätä samaista kaalivuokaa tehnytkin myös kinkkusuikaleilla ja on silloinkin todella maistuvaa. Kannattaa ehdottomasti kokeilla.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)