kotiliesi

tiistai 11. kesäkuuta 2013

Vuohenjuusto-jauhelihapullat kerma-tomaattikastikkeella


Taas on päivä hurahtanut kovaa kyytiä.
Tänään saimme hoidokeiden kanssa nauttia vieraista, veljeni vaimo pienen poikansa kanssa sekä mumsku tuli kyläilemään.
Toi heti ihanan vaihtelun meidän päivään, kun ulkonakin tihutteli vettä.

Tein valkosipulipottujen kaveriksi tälläisiä lihapullia, jotka olivat todella herkullisia.
Ohje on kopsattu karpin keittokirjasta, pienin muunnelmin tosin.

400 g naudanpaistijauhelihaa
100 g vuohenjuustoa
3 hienonnettua valkosipulin kynttä
1 rkl sinappia
1-2 tl rosmariiniä
1/2 prk tuorejuustoa (minulla oli puolikas piparjuuuri-lohi tuorejuusto jonka käytin pois)
1/2 palkoa chiliä
1 tl mustapippuria
2 rkl tomaattipyreetä
1 tl suolaa
paistamiseen voita

KASTIKE:
2 dl kermaa
2 rkl tomaattipyreetä
1-2 valkosipulia
ripaus suolaa


Sekoita jauhelihaseos huolellisesti käsillä sekaisin kulhossa.
Taikina on valmista, kun se on tasaista ja juusto on sekoittunut tasaisesti.
Vaivaaminen on tärkeää, että pullat pysyvät koossa.
Muotoile lihapulliksi kostutetuin käsin  ja ruskista pallerot voissa (niiden ei tarvitse kypsyä läpi) vaan saada makua ja väriä.
Asettele pullat vuokaan tai paista ne heti padassa niin kuin minätein ja kaada kerma päälle ja tomaattipyree sekä valkosipuli sekä suola.
Älä välitä vaikka näyttää hieman erikoiselta vaan laita uuniin 175 -200 asteeseen noin puoleksi tunniksi.
Sekoita valmis lihapullakastike varovasti sekaisin niin, ettei lihapullat murennu.
Nautti perunamuusin tai vaikka valkosipuliperunoiden kanssa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)