kotiliesi

lauantai 15. kesäkuuta 2013

Täytetyt tomaatit

 
Tämä grilli herkku on helpompi tehdä isoihin tomaateihin.
Minulla ei sattunut kotona olemaan kun tavallisia tompskuja ja kananmunat oli osin folion pohjalla, mutta hyvää näinkin.
 
Kävin tänään ostamassa kokonaisen siian ja meinaamme savustaa sen uudella savustimella. Katsoo nyt mitä saamme aikaiseksi.
 
4 -6 tomaattia
75 g herkkusieniä
1 dl palvikinkkusuikaleita
1 rkl voita
suolaa, mustapippuria
1-2 kananmunaa
1 dl juustoraastetta
ruohosipulia
 
Leikka tomaateista hattu pois.
Koverra sisus lusikkaa tai haarukkaa apuna käyttäen.
Hienonna sienet ja kinkku.
Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja paista sienihakkelus kunnes kosteus haihtuu. Lisää kinkku joukkoon ja mausta seos.
Täytä tomaatit sieni-lihaseoksella.
Valuta tomaatin sisään varovasti rikottu ja haarukalla vatkattu kananmuna.
Laita vielä pinnalle juustoraastetta.
Sitten tomaatit onkin valmiita folioon ja grilliin.
Minnulla tomskut oli grillin ylä ritilällä noin 15 minuuttia.
Toki nämä voi uunissakin tehdä 175 asteessa noin 20 minuuttia.
 


4 kommenttia:

  1. Miulla tomskut uunissa. Olin tekemässä täytettyjä herkkusieniä kun luin ohjeesi. Lisäksi tein näitäkin.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Anonyymi.
    No, nämähän tuli sitten kuin tilauksesta :))
    Onneksi tuli kirjoitettua nämä ensin, kun arvoin kolmen muunkin reseptin kanssa mitä kirjoittaisin.

    VastaaPoista
  3. Meillä on uusi kaasugrilli mutta jostain syystä sitä on tullut käytettyä aika vähän ja vain perinteisiin pihvi-kana-makkara-maisseihin. Savustamista ajattelin minäkin kokeilla, savustuspusseilla se onnistuu ilmeisesti grillissäkin, ja sivukeittimessä voisi paistaa lettuja :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos luumukka kommentistasi. Nyt vasta näihin vastailen, kun on aikaa. Minäkin olen savustanut niillä savustuspusseilla ja hyvää tulee niilläkin.
    Ihania grilli ilmoja sinulle.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)